Smuleliten

13 mars 2007 - lönar det sig?

Kategori: Poetik

Aftonbladet granskar pedofiler och mördares ersättning från försäkringskassan. Så länge de är dömda till rättpsykiatrisk vård får de plocka ut runt 15000 i månaden. Det är inte att skita på! Speciellt som försäkringskassan dragit in massor av plus-jobb, sjukbidrag och handikappshjälp för oss som verkligen behöver det.

Det låter kanske bittert, men jag och många har kämpat hela livet för att slippa vara samhället till börda.  Ändå får man ta mycket skit, man får veta exakt hur mycket pengar som läggs på tolkar (som om vi kunde vara utan dem?!!) - för att vi ska inse hur mycket vi har att vara tacksamma för! Sedan att man talar jävligt tyst om hur mycket pengar som sparas när teckenspråkstolkarna försvinner, som i Lund där det inte längre finns teckenspråkstolkar för universitetsstudier - det talar man tyst om. Att det ger konsekvensen att många döva ungdomar som vill läsa på univeristetet låter bli att söka kan man blunda bort. Det finns ju inga pengar - påstås det.

Men pengarna som staten påstår "inte finns" läggs alltså inte på de personer som förtjänar dem. Och den entydliga bilden vi ger till Sveriges ungdomar är knappast att plugg, jobb och barn är något önskvärt. Tvärtom - vet vi med oss att interner i fängelse får bättre mat än skolbarn, ersättningen för pedofiler och våldtäktsmän är högre än för högutbildade - efter att de betalat tillbaka studielånen.

I vårt samhälle lönar det sig inte att kämpa. Bäst man blir brottsling och passar på att utbilda sig gratis samtidigt som man får redig mat till skillnad mot skolelever. Och när man är klar med utbildningen det kan man ju alltid operera tuttarna, vika ut sig i Slitz och bli bästa kompis med Pucko (eller vad han nu heter) och skriva en bok om vilken makaber bakgrund man har. Sedan är ju kassan säkrad!

Lockande???! Barn lilla! Det är framtiden vi pratar om....vem har sagt att livet ska vara roligt hela tiden?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: