Smuleliten

14 maj 2007 - Ängelholm

Kategori: Secondhandbarn

image231
Igår hyrde vi bil och bilade till Ängelholm för att titta på omgivningarna, träffa Ebba-Kristina och Peter, samt skaka av oss den senaste tidens oro. Och tro det eller ej - vi hittade jämvikten tillsammans. Vi lyssnade på kärlekslåtar som Freddi spelade in till Alla hjärtans dag och njöt i fulla muggar. Jag var egentligen aldrig tveksam till kyrkan, trots att jag inte hade varit inne i den tidigare. Kyrka som kyrka kände jag. Men så var det inte! Ängelholmskyrka är som gjord för att ha en vigsel på teckenspråk i. Det finns nämligen bänkar kring hela altaret (se bilden). Vilket blir i det närmaste perfekt när vi vill att det visuella är det viktiga.

Vi hann också åka och titta på de festplatser som våra föräldrar varit nyfikna på. Nämligen Flottiljen, Margretetorps gästgiveri samt Klitterhus. Vi var enstämmiga efter besöken. Klitterhus är finast, värdigast och känns hemma! Bara det faktum att en av Ebba-Kristinas tavlor hänger på väggen gjorde oss nöjda. Flottiljen är ren - negativ energi. Här gjorde Freddi lumpen. Och hit skrev jag kärleksbrev till en ANNAN kille. Vi jublade inte. Margretetorp var vackert, men byggdes 1989 även om de försöker hävda att platsen är 700 år gammat. Jamen det är väl isåfall allting? Finns det något som är bevarat från den tiden? Nej - då får man gå ut ur gästgiveriet och ta sig till en äldre byggnad som är.....hör och häpnad....från 50-talet! Tjoho. Vi gladdes inte heller av den mycket hysteriska värdtjejen som pratade om mordet på de två flickorna på Hallandsåsen "det är inte långt härifrån". Overlockhotell säger jag bara!

Efter besök på klitterhus bestämde vi oss för att fira vår smekmånad där istället för på Härringeslott. Största skälet är att vi slipper åka upp till Stockholm och bo hos föräldrarna, och dessutom kände vi oss genast hemma på Klitterhus. Där ska vi gosa några dagar - för det är vi värda.

Jag gjorde ett inköp av en jävligt fräck hatt i förrgår som jag gav Freddi som present. Det kommer nog ta ett litet tag innan den kommer hit, för den är amerikansk. Men ....den är sexig. Vi avslutade dagen med ett besök på Ikea i Helsingborg och lyckades där köpa in porslin för att ersätta vårt ihopsamlade här hemma! Därtill köpte vi skålar till dekoration på bröllopet, samt servetter. Jag var speedad hela dagen - hög på koffein efter en liten slurk på MAX. Det är både kul och inte kul att vara speedad. Jag blir vild och hysteriskt trevlig. Ibland knäcker jag nacken på föräldralösa barn. Lite uppoffringar får man lov att göra.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: