Smuleliten

2 mars 2007 - inlägg i abortdebatten

Kategori: Poetik

Jag är för abort! Och det är kvinnan som ska göra avgörandet. Det är hon som ska bära barnet i nio månader, skapa emotionella band och trycka ut fanskapet under sitt livs svåraste timmar. Klart det är hon som ska bestämma.

Däremot är jag jävligt less på hyckleriet kring abortfrågan. Man talar om par som blivit ofrivilligt gravida. Men något sådant existerar inte i min föreställningsvärld. Så vida det inte handlar om våldtäkt då det självklart är ofrivilligt! Men så längevi inte pratar om våldtäkt existerar inga "ofrivilliga graviditeter".

För jag tror inte det finns en jävel där ute i världen som inte förstått att det finns en risk att bli gravid av att ha vaginalt samlag utan skydd. Är man vuxen nog att knulla är man vuxen nog att ta ansvar att se till att inte bli gravid - gäller självklart både kille som tjej. Man kan använda p-piller, pessár och kondom. Är man riktigt rädd för att bli med barn använder man allt samtidigt. Och hey! Det finns annat sex än vaginalt sex.

Om man nonchalerar allt skydd man kan använda sig av, så ska man inte prata om att bli "ofrivilligt" gravid. Man har gjort ett val redan när man särat på benen (alternativt särat på någons ben) utan skydd. Så enkelt och så svårt är det. Sen att abort självklart ska vara tillgängligt, det ser jag inga problem med, men varför ta enkelt på det? Ingen skuld - inget ansvar? Klart man har ett ansvar. Och klart man får stå sitt kast.

Alltså - jag dömer ingen som gör abort! Men jag tycker att man ska se till att inte hamna i situationen där man måste välja abort.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: