Smuleliten

23 april 2007 - P R So posering, retuschering & spegelonani

Kategori: Poetik

Det är lätt att falla i fällan. Man sitter där med en tjock cosmopolitan och suckar över hur vackra alla kvinnor är. Inte en finne så långt ögat kan nå. Inte en grop i låret. Och badsäsongen närmar sig! Provrummen är förintelseframkallande. Ljuset så gällt briserande att man inte orkar titta på sin egen spegelbild. Det kan väl knappast gynna affärerna? Eller samarbetar klädkedjorna med makeupföretag och celluitproducenter?

När det känns som värst -tänk PRSo:
Posering
Smarta tjejer vet hur man ska posera för att få fram snyggast profil. Sträck på dig, höj hakan, se kaxig ut och spärra upp ögonen en aning. Andas genom munnen. Det finns massor av små fix-tips när man ska modella. Att hålla sug i blicken mer än tio minuter är lika svårt som att hålla sug i sängen utan att sabba käken ur led. Man får ta pauser och vänta in klickandet eller "oh och ah-andet" när du kommer in på festen i en snygg blåsa.
1. Handen på höften och ena benet framför det andra gör att du ser kurvigare och längre ut.
2. Ställ dig med ryggen mot kameran och vänd dig sedan halvvägs, är ett nonchalant knep som gör att man framhävder klädseln och sitt ansikte.


Retuschering
En duktig fotograf kan få en modell att se 10 kg lättare ut eller tvärtom. Ljussättning, bakgrund och perspektiv gör en bild. I kamerorna finns säkert 150 bilder på modellen som INTE blev så bra som just den som valdes ut. Och vidare - bilder retuscheras nästan alltid innan de publiceras. Över (eller under?)drifter är retuscheringens moder. Photoshopnördarna sitter framför datorn och manipulerar kroppar till oigenkännlighet och får en att sucka över sammetslen hy och slankheten hos modellerna. Så är inte verkligheten.

Spegel - onani
Älska spegeln, älska dig själv. Införskaffa bra ljus och bra spegel så du inte står och hånar dig själv. Framhäv dina bästa sidor. Alla har dem! Men det är ganska destruktivt att sitta och längta 2 meter långa ben om man är lika kort som jag. Sabba inte för dig själv utan hitta din personliga skönhet och framhäv. Öva öva öva. Våga våga våga....och tänk när du vaknar den där sommarmorgonen och ska ta på bikinin - att poängen inte är kilona - utan hur du bär upp dem!!! 

Kan du dina skönheter?
Överst: Anita Ekberg
därefter: Rose McGowan
triss: Kate Winslet
fyrklövern: Björk
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: