Smuleliten

6 juni 2006 - Lägga krutet på piraterna

Kategori: Dylika dumheter

Jag är så förbannad! Nu anlitar regeringen spioner för att ta reda på fildelare. Och piratpartiets medlemslista är offentligjord. Vi lever i en diktatur. Det är bara några få månader sedan tidningar uppmärksammade att nästan alla våldtäktsmän går fria och knappast någon kan väl ha missat att våldet i skolorna har ökat och brotten blivit allt grövre. Polisen skyller på ekonomiska brister men lägger krutet på att jaga pirater som laddar ner film och musik.

Sanslöst. Först frågan om vart pengarna ska läggas, på att ta fast fildelare, eller att ta fast våldtäktsmän, pedofiler och mördare? Jag vill kunna gå säker på gatorna efter klockan 21:00 på kvällen.
Lägg pengarna på oss medborgare! Det kanske inte är rättvist mot monopol företagen att ladda hem musik, men aktionen visar att folk inte är beredda att betala 199 kr för en dvd. Lönekurvan ser ut ungefär som den gjorde under 70-talet. Vi får alltså lika mycket i lön som då, men nu är saker och ting mycket dyrare!!!

Att klyftorna ökar i Sverige är ingen nyhet. Piratladdning är dock något mycket kommunistiskt. Folk laddar upp och laddar hem, delar med sig utan att kräva något tillbaka. Klart musik och filmjättarna klagar. Men se på oss vanliga människor. Det är vi som är viktiga. Vi lever inte i en idealistisk värld och våra protester mot priserna skulle inte betyda mer än en prutt i universum. Nedladdning och uppladdning av filmer och musik är en handling som kanske inte är jättebra, men absolut inte något GROVT BROTT. Det är det minst dåliga i en dålig värld.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: