Smuleliten

8 januari 2007 - arbetsförhållanden

Kategori: Poetik

Någon blir orättvist behandlad, media uppmärksammar och folk går man ur huse för att stödja den orättvist behandlade partern. Företaget slätar över bländade av strålkastarljusen från reporterna och snart glöms affären bort. Saker och ting återgår att vara som de alltid varit. De modiga blir straffade, mister jobbet eller blir trakasserade. Allt för att de ville uppmärksamma folk på vilken olidlig situation de befinner sig i.

Så har situationen på Universitets Sjukhuset i Lund länge varit. Allt började med en städare som hette Yasdans som försökte få bättre arbetsförhållanden. För att se hur jävligt han haft det kan vi ta en snabb glimt på några hans minst sagt ödmjuka krav:
* Att det alltid finns tillgång till hela och rena moppar när man behöver det
* Att de alltid får rena kläder i handen

Chockerande vilka hemska krav! *ironi*
Idag tvingas många städare göra ett 8 timmars jobb på 4 timmar. De slits ut i förtid och om de ids protestera blir de avskedade och någon annan får ta deras jobb. Efter tv-programmet om Lasarettet som visades i Uppdrag Granskning har Yazdans blivit omplacerad från akuten där han jobbade tidigare (och trivdes) flera av fackmedlemmarna har blivit hotade och trakasserade. Någon har blivit sjukskriven av ISS utan att veta om det!

Idag när jag var på sjukhuset var flera av städarnas respektive där för att uppmärksamma oss besökare på problemet. Jag blev engagerad och bestämde mig för att skriva detta inlägg. Om du också vill protestera mot den dåliga arbetssituationen och behandlingen av städarna på sjukhuset kan du skriva i min gästbok. Jag kommer samla ihop namn och skicka till sjukhuset. Det ska inte behöva vara så här! Man måste få respekt oavsett vilket jobb man har - och framför allt möjlighet att utföra det bra! Att slita arslet av sig med trasiga moppar är en ren skam!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: