Smuleliten

9 maj 2007 - manlig flärd

Kategori: Secondhandbarn

image224
Kläder för killar är ofta tråkigare än för brudar. Inga volanger, ingen tyll, inte ens några strumpeband!!! Och länge var bröllopsklädseln för grabbarna frack. Pingvinbröllop med anor - fram till att Bond började sticka upp sitt odygdiga ansikte och höja tempraturen i barnsliga filmer. Men vilken Bond? Jaaaames Bond så klart och snart hade smokingen - trots att den inte ansågs fin nog - blivit suit i bröllopssammanhang.

För ett par år sedan svepte flärden in från kontinenten. Plötsligt var det okej att killarna putsade vingarna. Inspiration från Frankrike, England och 1700-talets dandy gjorde plötsligt bröllopsbilderna bra mycket roligare att titta på. Frockcoaten började bli ett populärt val. Nu var det mer än okej att se ut som en galen konstnär med hatten på svaj. Det var August Strindberg som gav frockcoaten ett namn. Så rufsa till håret och tänk på bröllopsdagen, bli lite vild i ögonen och hitta Strindberg i dig!

Jaquetten är härligt mycket dandy! Den doftar flärd, klass och snuskigt mycket nonchalans. En jaquette går bra ihop med sarkastiska oneliners, goda drinkar och ett hav av beundrande undersåtar. Oscar Wilde är mannen! "Vi ligger alla i rännstenen men somliga av oss tittar på stjärnorna" - stjärnorna är vackrast om man tittar på dem iklädd en klassisk jaquette.

Ett väldigt snitsigt alternativ till jaquetten är nehurocken som har anor från 1700-talet. I denna riskerar du definitivt att stjäla uppmärksamheten från bruden. Bara den riktigt modige vågar - gör du?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: