Smuleliten

10 april 2008 - Bokbegär

Kategori: Lettura

image1132

Jag suktar för närvarande efter följande tre böcker: 
Adam Cerniakows dagbok
Cerniakow var gettoäldste i Warsawa under nazitiden. Han skrev dagbok varje dag i tre år, då han detaljerat berättar om livet i gettot och hur han tvingas offra sitt folk i förhoppningen att iallafall några ska överleva. När nazisterna slutligen begärde att Adam Cerniakow skulle samla ihop stadens hemlösa barn för deportering till Auschwitz begick Cerniakow självmord. Jag  har länge längtat efter att läsa detta helt unika historiedokument som Raul Hilberg editerat.

Charles Lewinskys
Meijers : berättelsen om en släkt
Författaren står bakom manuset till den briljanta tv-filmen "En helt vanlig jude" som gick på SVT för någon vecka sedan. Denna bok är den första bok som översatts till svenska och den har fått mycket god kritik i pressen.

Sven Lindqvists
Avsikt att förinta
Sven Lindqvist tillhör en av de få författare i Sverige som gjort sin grej - oavsett i vilken riktning som vinden blåser åt. Det har resulterat i över trettio fantastiska böcker som framför allt behandlar mänskligheten och vardagshistoria. Sven Lindqvist har skrivit "Utrota varenda jävel" och den mycket originella "Nu dog du". Denna bok kom ut på förintelsens minnesdag den 27 januari i år och jag har helt missat den. Cravings!!! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: