Smuleliten

6 december 2008 - Upprustning av garderoben

Kategori: Hobby å sånt

I bröllopspresent av Ingrid och Mats (Okkis matte och husse) fick vi en presentcheck på IKEA. Så häromdagen storhandlade vi. Vi fick tag på en kristallkrona till badrummet - något jag har drömt om sedan jag var liten. Dessutom rustade vi upp garderoben med tre sminkramslampor (se bilden) som passar väldigt bra till antika spegeln som jag fyndade för 50 spänn på Erikshjälpen. Att stiga in i garderoben nu är lite som att stiga in i en 20-tals stumfilm! Fortfarande ska mycket göras. Bokhyllan som spegeln och lamporna är fastsatta vid ska målas om och byggas ut till ett sminkbord. Tavlor med Noa Noas vackraste motiv ska sättas upp och eventuellt (väldigt osäker på det dock) ska en fin matta ligga på golvet.

Garderoben är lite otippat mitt favoritrum. Det luktar ständigt cigrettrök från grannen nedanför - eftersom täckningarna i luftrören suger! Men ändå är det ett rum som liksom välkomnar en och skänker en helt annan tidskänsla än de andra rummen. Dock tävlar garderoben rätt bra mot sovrummet och de stora bibliotekskulisserna. Men ändå inte hela vägen! Nästa projekt blir förhoppningsvis omtapetsering av de flesta rummen i lägenheten - och så ska vi få upp vår himmelssäng som vi fortfarande innan bröllopet - höll på att slipa på.

Det är kul med projekt. Och det är kul att ha en lägenhet som ingen annans. Ingen kan komma och påstå att jag kopierat något från IKEA :)...prylar därifrån javisst - men prägeln är helt igenom klassisk!

Bild till höger: Nils Nordin

Kommentarer


Kommentera inlägget här: