Smuleliten

6 september 2008 - The horror!

Kategori: Secondhandbarn

Jag klagar inte lika mycket på bloggen längre. Det är rätt tragiskt egentligen. När jag har ett media att klaga i så använder jag det inte ens! Så bäst jag börjar. Sedan jag bröt mitt revben har jag haft ont i ryggen. Fruktansvärt jävla ont. Smärtan har varit allt från molande - till de där dagarna då jag inte kunnat böja nacken utan att det känns som jag fått en kniv i korsryggen. Resan till Turkiet med allt vad poolsimmande var - gjorde ryggen mycket bättre. Men därefter har jag bara fått mer och mer ont. Igår var vi hos min läkare Staffan. Han såg omedelbart att ryggen var skit. Så nu ska jag gå hos sjukgymnast, för massage hjälper inte mot sån här skit! Det gör bara saken värre (vilket jag egentligen borde kunnat räkna ut själv när jag kommer från massör med tårar i ögonen). Idag ska vi till Delfinen som öppnade badhuset på nytt för bara en vecka sedan! Kanske blir ryggen bättre av att jag simmar?

Av Staffan fick jag också en ny medicin för att sova bättre. Atarax hette underverket. Jag sov i elva timmar, med korta uppehåll. Bara en zoplikon behövde jag. Men trötthetsrekylen var läskig. Jag kunde knappt komma upp vid lunchdags - så det är knappast något att ta när jag har skola och allting. Men under helgerna! Att få ta igen sömn är helt underbart. Nu ska vi snart käka lite pasta och sen ska vi bege oss och simma. Hoppas jag klarar av det för jag har varit som en stenstod hela dagen. Det gör ont bara jag rör mig. Det gör ont utan att jag rör mig.

Men en grej jag har funderat mycket på - är varför biverkningarna i mediciner alltid sammanfaller med exakt den skada de ska hjälpa mot? Atarax är ursprungligen en allergitablett mot nässelfeber. Biverkningarna är nässelfeber. Av panodil som ska hjälpa mot huvudvärk kan en vanlig bieffekt vara huvudvärk. Osv....turligt nog blir man aldrig gravid bara så där av p-piller - iallafall inte vad jag har hört!

Kommentarer

  • prÄllan säger:

    Hej Darlingars!

    Tack för mailet o bilden som jag fick av F.



    Jag fick Atarax men tålde dem inte! Jag var helt förstörd dagen efter o så kan man inte ha det när man är ensam med markservice o allt.



    Började jobba heltid förra veckan. Redan slut o armen har lagt av. Får se hur jag hanterar mässan imorrn... om jag kan teckna den bara med vänster.



    Kramen o vi höres!

    På måndag är det en månad sedan er fantasktiska dag.

    2008-09-06 | 13:09:10
    Bloggadress: http://prellan.blogspot.com
  • mana bollocks säger:

    fyfan, atarax suger. jag var tvungen att sluta med det för att jag bara sov och sov, när meningen var att det skulle dämpa min ångest.

    2008-09-06 | 16:18:25
    Bloggadress: http://manamonroe.blogg.se/
  • Elinleticia säger:

    Mana: Jag tror atarax kan fungera rätt bra på mig. Det är inte beroendeframkallande och jag blir så trött att jag kan minska zoplikonen. Det är antagligen inte det rätta läkemedlet under veckorna för då måste jag vara pigg. Men nu under helgen känns det SKÖNT att vara trött och faktiskt få sova. Det har gått några veckor sedan jag sov riktigt bra och jag har tagit igen runt tio timmar redan nu. Men kan föreställa mig att atarax ställer till problem om man bara ska dämpa ångesten. Jag tycker bättre om sobril isåfall! Å andra sidan behöver jag inte lika mycket sobril om jag sover bra, för då får jag inte ångest.



    Prällan: låter ju inte alls bra. Hur har det gått med köplats för operationen? I sikte? Hoppas du fixar heltid, det är en utmaning! Du är en kämpe!

    2008-09-06 | 17:03:48
    Bloggadress: http://smuleliten.blogg.se/

Kommentera inlägget här: