Smuleliten

6 april 2009 - Freezebjörnar

Kategori: Vardagligheter

Isbjörnarna håller på att stryka med på nordpolen. Larmraporter visar hur isarna smälter och att isblocken som bruka rflyta omkring ute i havet försvinner - och därmed också frisbjörnarnas viloställen när de jagar ute till havs. Frisbjörnarna följer sin natur att simma och jaga och tar för självklart att de ska ha gott om isblock att ta sig upp på när de behöver vila. Detta resulterar i utmattade frisbjörnar som därmed drunknar. Och på det sättet håller de  på att dö ut.

Men borde det då inte vara möjligt att tillverka tiotusentals små, förtöjda pontoner som placeras ut här och där runt nordpolen, för isbjörnarna att ta sig upp på. Enkla och billiga konstruktoner - men så livsnödvändiga.
Det samlas in massor av rädda-isbjörnarna-pengar, som ska stoppa den globala uppvärmningen så att isen slutar smälta. Men hinner inte alla isbjörnarna dö låååångt innan  något sådant kan ske? Och skulle inte denna ide kunna lösa det problemet fram till dess?

Jag tycker så. Så skaka fram en bråkdel av alla de pengar som samlats in till frisbjörnarna, skrapa ihop några tusen händig människor - och spika ihop dessa flytetyg att placera ut runt nordpolen, så kanske vi har isbjörnar kvar vid det laget då isarna börjar växa igen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: