Smuleliten

26 februari 2009 - Stohej och bröllopsgrej

Kategori: Poetik

Efter åratals rykten i pressen har kronprinsessan Victoria och hennes man Daniel äntligen annonserat sin förlovning. Klart man är glad för deras skull!Men när det börjar diskuteras om skattebetalarna ska betala kalaset (och isåfall hur mycket) tycker jag vi går lite långt. Det är faktiskt ekonomisk kris i Sverige just nu. De eventuella intäkter som bröllopet skulle generera, kommer inte på långt när vara tillräckligt för att vi ska se bröllopet som en investering. Och när det varslas folk till höger och vänster, kanske bröllopet borde skjutas upp? För om svenska folket ska betala (vilket alliansen godtar) - så måste jag - trots att det är tråkigt, säga -

Daniel & Victoria, det är jättefint att ni ska gifta oss, men vi har inte råd att betala ert bröllp ännu. Ni får vänta på bättre tider, eller helt enkelt betala kalaset själva. Staten kan nog sticka till pengar för bevakning för ni har självklart rätt att känna er trygga under ett så stort evangemang - men resten? Ledsen men det fungerar inte. Vi får alla dra åt svångremmen just nu och om ni är kungafamilj av folket så tror jag att ni förstår att de flesta inte har råd till några extravaganser. Jag förstår om ni tar det personligt när tidningarna är fulla av insändare som vill avskaffa kungafamiljen. Men det är inte personligt egentligen - det handlar bara om att folk tycker att vård, skola, och andra saker - är viktigare än ert bröllop.

Jag gratulerar det nya kungaparet. De är väldigt fina tillsammans och man blir glad av att se hur de ser på varandra. Men folkets reaktion är inte direkt oväntad eller oförklarlig. Tvärtom!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: