Smuleliten

12 januari 2009 - Freud, The Musical

Kategori: Dylika dumheter

"Freud The Musical" figurerade i ett avsnitt i första säsongen av Vänner. Joey är en ung skådespelare som tar vilka roller som helst. Till och med som Freud i musikalen om hans liv. Och som tv-tittare tänker man: "Åh, Gud så tokigt".

Nåväl, nu har Stockholms Musikteaterensemble gjort det på riktigt. Om det är helt och hållet seriöst betvivlar jag. Utifrån recensionen i DN-kultur upplever jag att det är med en del distans uppsättningen gjorts. Dock... Jag hade nog tyckt det varit coolt, om jag inte sett Vänner-versionen där budskapet var: "De som väljer att göra en musikal baserat på Freuds liv är teaterns bottenskrap".

Kanske är jag orättvis när jag klamrar mig fast vid den bilden... Men om man vill välja någon att göra en musikal kring finns det massor som Vänner INTE använt för att parodiera teater och musikalformen - men som ändå skulle vara coolt absurda. Som exempel; när kommer musikalen om Axel von Fersen (med titeln "Toner till 30 års kanonrök") eller rockoperan om Martin Luther (med huvudnumret "Bank, bank vem där? 96 katekeser min vän!") eller varför inte musikteaterkavalkaden Adolf Eichmann (med den blivande slagdängan "Tuff, tuff tåg genom hela Europa.")

Alternativen är oändliga och mer eller mindre smaklösa.   

Kommentarer

  • Ingela säger:

    Hahaha, ja, så tokigt! Du har ju riktigt bra idéer där, hahaha!



    Jag älskar Vänner och minns givetvis Joeys "prestation". Ingen är som han =)

    2009-01-12 | 19:05:39
    Bloggadress: http://ingells.blogg.se/

Kommentera inlägget här: