Smuleliten

22 januari 2009 - Väldigt arga snubbar

Kategori: Dylika dumheter

Trender föder nya trender. Ibland eller egentligen väldigt ofta, blir såna trender som kloner där varje ny kloning ger en sämre kopia. Ungefär som i den där filmen med Michael Keaton vars fjärde klon är en dregglande svagsint kretin. Nu har givetvis Sverige hakat på trenden med arga gubbar. Originalet är självklart Gordon "Fikonfejs" Ramsey. En helt underbart rolig personlighet - dock med charm och kompetens i bakfickan. Sveriges svar är "Arga snickaren". Lite lamt och kraftlös - men väldigt svenskt.

Men detta är bara början. Se nedanstående förslag som väl genomtänkta karaktärer som kan höja svensk tv ut ur den dokusåpiga dyn och göra oss tittare till bättre (eller åtminstone) mer ödmjuka människor.

Arga väderpresentatören
viss målinriktad ilska mot Motala och andra ställen med lätt spridda skurar. Har uppfyllts av maktfullkomlighet och delar ut sol enbart till de städer som är värda det! Lite sorglig variant av arg gubbe, men mycket bestämd.

Elaka tandläkaren
har du satt dig i hans stol är du utom räddning. Han kan gräva upp riktigt äckliga grejer mellan tandraderna och skälla på dig för att du är ohygiensk. Arga tandläkaren visar upp innehållet mellan dina tänder på storbildsskärm och låter dina vänner kommentera ditt leende. Du blir aldrig densamma igen!

Uppretade gynekologen:
Don´t make me start!
Kommentarer som "Jag är inte direkt den första som krafsar här" och "oj...det här var ju inte så bra!" gör programmet till en succé. Kan eventuellt kombineras med "Ensam mamma söker". Vi går på magkänsla!

Bubblare på listan är förstås "sura lapplisan", "elaka rörmokaren" och  "bittra pedagogen". Den senare kommer antagligen inte sälja så bra eftersom programmet visas live varje dag i Sveriges skolor.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: