Smuleliten

22 januari 2009 - Nyansera debatten!

Kategori: Poetik

Idag straffas judar för vad staten Israel gjort. Synagogor i Europa och Amerika bränns ner, bojkotter mot judiska företag äger rum och välkända skribenter slåss för det palestinska folkets frihet. Att slåss för frihet är alltid bra, men jag skulle önska att somliga skribenter vore mer nyanserade. För att förstå Israels hårda linje måste man förstå Israels historiska kontext. Judarna som folk var förföljda i tvåtusen år. Efter Auschwitz hade folket lärt sig sin läxa. Aldrig mer underkasta sig! Alltid vara den som slog, hellre än den som blev slagen. Detta måste vi förstå - men förstå innebär inte att vi måste acceptera det!!! Men debatten måste bli mer nyanserad!

Alla muslimer är inte självmordsbombare. Alla judar är inte israeler. Och alla israeler står inte bakom sitt lands beslut i krig. Jag fördömer Israels handlande som stat. De har inte följt FN konventionerna. De värnar inte om mänskliga rättigheter och de bestraffar den palestinska civilbefolkningen för vad gerillan gör! Att använda fosforbomber är att bryta mot de få lagar som finns i krig. Fosfor bränner sönder huden ända in till benen. Det orsakar ett fruktansvärt lidande för de drabbade. Det har fastställts att Israel använde sådana bomber när de slog ner mot en palestinsk skola och tjugoett elever dödades. Det är FEL.

Kan Världen övertyga Israel om att de kan sänka näven utan att själva bli offer igen? Skribenter som gör jämförelser mellan Israels behandling av palestinierna och nazisternas behandling av judarna omintetgör varje möjlig förståelse. Bakom antisionismen gömmer sig antisemitismen. Hitler tvingades hitta på lögner om judarna för att de skulle bli syndabockarna för allt som gick fel i Europa. I Israel hittar antisemiterna en utmärkt syndabock som HAR gjort fel. Men när vänstervridna skribenter hävdar att Israels brott är jämförbart med nazisterna är de ute på hal is. Antisemitismen är inte politiskt korrekt - dock börjar antisionismen bli det. Jag ser en spricka i argumentationen och det skrämmer mig att den sprickan är till gagn för dem som bara önskar elda upp hatet mot judar som folk - inte som stat.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: