Smuleliten

31 juli 2009 - Ensam i väntan på arbetsterapeut

Kategori: Secondhandbarn

Klockan två kommer arbetsterapeuten hit, jag ska få mer hjälpmedel så att jag kan ta mig upp själv i rullstolen. I vanliga fall är det bra att belasta benen för att få igång blodcirkulationen, men eftersom jag har rejäl hjärnskakning slutar varje försök  att ta mig till toa själv med att jag svimmar, eller nästan gör det. Det suger för Freddi jobbar ett långt pass idag som slutar klockan elva och sen är han borta under helgen också. Exakt hur vi  ska lösa det hela har ännu inte bestämts. Senare idag kommer läkare hit från Carema och ska göra en bedömning huruvida jag kan få hjälp hemma eller ska våldsgästa sjukhuset. Jag har aldrig känt mig så hjälplös som nu. Jag är jättekissnödig och Freddi glömde att sätta fram rullstolen och egentligen ska jag ändå inte försöka ta mig till toa själv. Men det innebär att jag väntar på arbetsterapeuten bara för att få tömma blåsan och även om jag hade föreställningar om att trettio innebar ålderdom och snar bråd död - så hade jag inte väntat mig att det skulle bli så här illa.

Nåväl. Jag ska koncentrera mig på att vänta vidare.

30 juli 2009 - Rusalki

Kategori: Modellbilder

Jag hade planer på att göra älvbilder med Hien men ljuset var för starkt så jag blev inte hundraprocentigt nöjd med bilderna. Men när jag senare samma dag satt och tittade på sessionen insåg jag att det fanns potential till en annans sorts bild än jag tidigare gjort, nämligen undervattensbilder. Och jag började jobba med en av bilderna och blev klar idag. Jag är väldigt nöjd med resultatet. En rusalki är en rysk vattennymf. I Ryssland tror man att dessa vackra varelser lockar ner män i fördärvet. Nu lockade inte Hien ner mig i fördärvet...men hon hade säkert kunnat om hon velat.

30 juli 2009 - Att göra det bästa av det värsta

Kategori: Secondhandbarn

Det är inte lätt. Jag sitter i sängen och har Freddis bärbara i famnen. Jag kan inte gå på toa själv och idag var arbetsterapeften här och vi provade ut rullstol. Imorgon jobbar Freddi dubbelpass och vi är rätt orolig för hur det ska gå. Men när man är på botten kan man ju bara ta sig upp igen - eller nåväl, om man nu ska vara en pessimist - flyta upp igen! I ett år har jag sagt att jag snart är trettio och nästan död och igår höll jag på att förverkliga min dystopi. Jag är ändå glad att jag kom så lindrigt undan trots allt. Ska man leta positiva aspekter av det hela så har vi sparat femtusen spänn, vilket troligtvis är vår Herres sätt att säga att vi VISST har råd att skaffa en katt till. Och all tid i sängen kan jag spendera på att bli ännu bättre på fotoretusch.

29 julli 2009 - Oturridning

Kategori: Vardagligheter

Det är den 29 juli 2009. Idag fyller Elinleticia 30 år. Jag skriver detta inlägg för att hon inte är i kondition att göra det. Vi åkte igår iväg för en två dagars turridning. Vi var lite sena iväg och kom fram med andan i halsen till Ängarnas ranch utanför Våxtorp. Efter en timme där hade hästarna plockats fram och vi kunde bege oss iväg. Jag på den lugna Bon Jovi och Elinleticia på den pigga och snabba Zabanera . (Startar snabbt och kan sticka iväg, men reagerar också snabbt på direktiv, fick vi veta.) 
Vi var rofyllda och avslappnade. Trots att allt tog sådan tid var vi inställda på att detta skulle bli en vacker och lugn upplevelse. Vi stiftade bekantskap med gårdskatten Månster och fick även rykta lite.
Vi red i väg och jag försöka hantera tyglar och gräshungrig häst. Vi började komma in i en lunk och efter 45 min stannade vi till för att packa om skakig ryggsäck. Turridningsledarna stannade 10 m längre fram och våra två hästan stod och åt gräs och hallon medan Elinleticia packade om sin ryggsäck.
Och i nästa ögonblick förändrades allt. Zabanera stack iväg åt motsatta hållet. Snabbt. Och Bon Jovi stack efter. I vild gallop längs skogsvägarna. Jag såg Elinleticia på Zabanera 30 meter framför mig. Bon Jovi red i full gallop, och jag hade problem att hålla mig på plats samtidigt som jag försökta stanna honom, men i jämförelse med hastigheten Zabanera höll stod vi nästan still. Jag hörde två hästar gallopera bakom mig - turridningsledarna. Jag fick till slut stopp på Bon Jovi och ledarna kom i kapp mig. Samtidigt som jag såg Elinleticias rygg försvinna bakom en skogskrök så stannade båda ledarna bredvid mig. 
Jag skrek att jag är ok, att jag har fått stopp på hästen: Följ efter henne!!! Då stannade den ena och den andra fortsatte.
Jag klev av Bon Jovi för att denne skulle lugna ner sig och inte flippa iväg igen. Tjejen som var kvar verkade inte särskilt bekymrad över alltihop. Hennes kommentar var: "Ja, då har du fått prova på att gallopera också".
Jag reagerade inte då på denna sjuka kommentar i sammanhanget. Jag bara såg efter den  andra ledaren som försvann bakom samma krök som Elinleticia försvunnit bakom någon minut tidigare.
Och sedan väntan.
Jag uttryckte oro. Det är säkert inga problem, sa tjejen, bara Zabanera stannar föra landsvägen.
Och sedan lämnades jag med den obesvarade frågan: "Och om Zabanera INTE stannar före landsvägen..."

Efter ytterligare ett par minuter hördes ett avslägset skrik. Den andra ledaren ropade. Vi steg upp igen och red dit. Och lättnaden när jag såg Elinleticia sitta vid vägkanten var enorm.

Och detta hade hänt som jag inte sett:

Elinleticia, som är en erfaren ryttare sedan tidigare, hade försökt få stopp på Zabanera enligt konstens alla regler. Men denna hade inte reagerat på något. Hästen fortsatte, med stegrat huvud, framåt. Till slut började hon sakta ner till vanlig gallop, för att sedan sätta ny vansinnig fart i sken. Och då trillade Elinleticia av. Hon minns inte hur. Där är minnet svart.
När hon börjar minnas igen ligger hon på marken och har ont i huvudet och i benen. En liten bit bort står Zabanera och betar i godan ro. Elinleticia försöker resa sig upp men kan inte. Ingen finns i närheten. Hon märker att innehållet i väsken, med hennes kamera, vält ut på marken och att hon tappat sin CI-apparat. Hon kravlar upp och börjar leta runt.
Nu kommer ledaren fram. Elin är uppe i varv, i chock, och visar sin väska som gått sönder. Ledaren hjälper inte till att samla ihop saker men kommer med rådet att Elinleticia kan knyta ihop den rem som gått sönder och att hon kanske borde sätta sig ner.
Elinleticia gör till slut detta och berättar att hon har ont i huvudet och ser dubbelt. Att hon tror att hon fallit med huvudet före i marken. Hon hade hjälm som tog värsta stöten och sedan föll av. Ledaren visar inget vidare intresse för Elinleticias  hälsa, tar inget kommande eller kommer med förslag om hur hon bör agera (försiktigthetsmått).

Ungefär nu kommer jag fram. Jag stiger av och skyndar fram till Elinleticia. Frågar hur hon mår. Hon berättar för mig: ont i huvudet, ser dubbelt. Ledaren kommer fram och frågar om vi kanske vill fortsätta eller om vi vill avbryta ritten, så kan vi boka om den till någon annan gång. Elinleticia konstaterar att hon inte kan fortsätta. Jag frågar om vi ska ringa efter någon som kommer och hämtar upp henne med bil. Elinletica säger dock att hon vill stiga upp för att rida tillbaks så att hon inte blir rädd för hästar. Hon är fortfarande mycket uppe i varv. Jag ser hennes chock och känner igen den i mig själv. Ledarna klappar om hästarna. Elinleticia kommer med hjälp och smärta upp på en häst, dock inte Zabanera. Elinleticia frågade ledaren om de kunde byta. Så började vi rida tillbaks. Elinleticia kunde inte ha fötterna i stigbyglarna för det gjorde för ont. Ledarna la sig båda längst fram och jag försökte hålla mig längst bak och hindra en hungrig Bon Jovi att stanna överallt för att ta sig en tugga av diverse grönt. Likadant gjorde Elinleticias häst och hon hade ingen kraft att hindra honom.
Vi red 45 minuter tillbaks och vid något tillfälle kom Bon Jovi förbi Elinleticias häst och resten av färden ägnade jag åt att försöka få honom att sakta in så jag hamnade bredvid Elinleticia. Det gick inte.
Ledarna höll sig hela tiden 10 meter framför. Ända tills Elinleticia blev hopplöst fast när hennes häst sket fullständigt i allt och stannade för att äta. Då red en av ledarna bakåt för att ta kontroll över hennes häst. Ledaren klev av och ledde Elinleticias häst och den andra ledaren fick ta Zabanera på släp. Sedan kom vi tillbaks och Elinleticia kom av hästen med hjälp men kunde över huvud taget inte stödja på någon av sina ben nu. Jag satte mig att prata med henne medan ledarna och två som också fanns på plats - alla gick in i stallet. Snabbt kunde jag konstatera att Elinleticia måste ha läkarhjälp snabbt. Så jag gick in och sa att vi åker nu till akuten i Lund. Ja, det tyckte dom lät vettigt. Frågade om vi ville ha något med oss. (Vad detta var har jag ingen aning om.)

Vi åkte iväg och började så smått prata om det som skett. Elinleticia satt med fötterna upphöjda på kuddar och hade ont hela tiden. Vi pratade om vad som hänt  och om de skulle kräva oss på betalning trots det som  hänt. Det skulle väl vara bara för mycket, tyckte jag. Vi var fortfarande båda tagna, men här någonstans började chocken släppa för mig och tårarna kom strömmande strax före hallandsåsen. Jag hade på min näthinna fastbränd Elinleticias rygg  när den försvinner in bland träden. (En bild som blev effektivt förstärkt av ledare som sa: Ja, bara hon stannar före landsvägen.)

I jämnhöjd med Ängelholm bestämde vi oss för att söka upp sjukhuset där. Dels för att spara en halvtimmes bildfärd innan vård och dels för att vi har dåliga erfarenheter av akuten i Lund. Framme vid aktuen i Ängelholm hittade jag en rullstol som vi behövde för att ta oss in. Vi fick vänta någon kvart innan vi fick registrera oss, men när vi väl gjort det gick allt mycket snabbt. Vi fick ett uppbåd av sjuksköterskor som tog hand om Elinleticia och inom 20 minuter hade hon träffat doktorn och inom en timme hade hon fått göra skiktröntgen av hjärna och halskotor samt röntgen av handled och fot. Mycket smärta inblandat men oerhört effektivt och trevligt bemötande. En stödkrage gjorde helvetiskt ont hela tiden och den stukade foten dunkade konstant. Kl 18 på kvällen var allt klart och först då kom de på att Elinleticia kanske skulle vilja ha smärtstillande och en macka. Men detta var i princip det enda misstag som gjordes - annars var de toppen.
De hämtade ett par kryckor som de tyckte hon skulle använda innan jag påminde att vi anmälde en skada till när vi kom in. Elinleticia hade ont i vaden i vänster ben också. Läkaren kom tillbaks och kunde snabbt konstatera att vänsterbenet var än värre skadat än högerbenet. En muskel hade skadats och bitvis slitits av. Med stor smärta drogs en stödstrumpa på och ordination att uppsöka läkare i Lund dagen efter för återbesök.
Sedan fick vi slutligen åka hem.
Rullstol ut till bilen och väl hemma fick vi ringa på hos grannen som har en rullstolsbunden son, där vi fick låna hans för att få in Elin från bilen.
Hemma blev det mycket lyftande, då Elinleticia inte kan stödja sig alls och får oerhört ont så fort något av benen stöts till.
Men framemot kvällen var allt hyffsat lungt och vi kunde dels konstatera att morgondagens 30-årsfirande skulle bli katastrofalt och att ingen ännu ringt från Ängarnas ranch för att kolla hur det gått.

Vi skickade ett surt sms om det innan vi gick och la oss.

På morgonen började jag ringa runt för att boka tid på vårdcentral och på audiologen. Elinleticias inopererade processor måste alltid kontrolleras vid skada på huvudet och till slut fick vi tid där halv 11 och sedan en tid hos vår husläkare Staffan Olsson i Löberöd kl 11.
Parallellt försökte vi få reda på var man kan rekvirera en rullstol. Kommunen är stället, hos den arbetsterapeut som är ansvarig för vårt områden. (Vid halv tolv var jag i kontakt med en sjukvårdssamordnare på kommunen som skulle hjälpa till att jaga rullstol. Vid halv ett ringde hon tillbaks och sa att hon fått kontakt med berörd person och denne skulle återkomma om någon timme. Kl halv tre när detta skrivs har denna person ännu inte ringt.)
Vi ringde även till Ängarnas ranch och lämnade meddelande om att vi tycker att de skött krissituationen mycket illa. Med tanke på vilket uppbåd det blev på sjukhuset när de fick höra ordet "ridningsolycka" så borde någon som jobbar med det dagligen, och har ansvar för hästovana människor, ha haft en betydligt mer angelägen attityd än de visat upp.
När vi - ute ur chocken - analyserade vad som hänt upplevde vi att de i stort sett sket i oss på vägen tillbaks. De agerade som om inget speciellt hänt. Oj, hon trillade av, men titta nu står hon upp igen. Och hästarna mår bra. Kan vi fortsätta?

Lite senare ringde ansvarig upp och sa att hon var ledsen  för vad som hänt men tyckte att hon gjort allt hon kunnat. Jag ville inte gå in på den diskussionen då eftersom jag jagade läkare och rullstol.

Läkaren på audiologen kunde konstatera att inga skador inträffat på processorn men att Elinleticia skulle låta apparaten var av ett par dagar. Staffan Olsson begärde papper från Ängelholm och kunde konstatera  hjärnskakning, stukad fot och delvis avsliten muskel. Att åka till Köpenhamn i morgon - ens i rullstol - är inte ens att tänka på. Vila för både stukad hjärna och stukad fot i några dagar gäller.

Modstulna och mer och mer arga på de ansvariga från Ängarnas ranch - som "inte kan förstå hur de kunnat agera bättre" - kom vi hem och Elinleticia fick komma i säng.
För att finna att vykortet som hennes mormor och morfar alltid skickat på hennes födelsedag i 29 år, inte kom denna 30e gång. Och återigen kom höstens händelser tillbaks. När de tog Elinleticias mammas sida i deras konflikt och sa upp bekantskapen med Elinleticia. Och utöver det även väldigt mager på gratulationsfronten. Något enstaka sms, något mejl...

Men i stort sett den sugigaste födelsedagen någonsin.
Hoppas bara att den kan bli lite bättre - för nu är den bara jävla skit!

27 juli 2009 - Lyckad plåtning

Kategori: Modellbilder

Plåtningen med Hien gick väldigt bra. Vi tog ansiktsbilder, temabilder och glamour. Sammantaget blev det runt 50 bra bilder varav två tveklöst hamnade i min portfolio. Hien är ett stycke dynamit framför kameran. Det är bara att ladda och skjuta. Tacksamt! Men efteråt kände jag mig rätt mör. Ryggen värkte och att sitta på hästryggen i några timmar imorgon känns inte lockande - iallafall inte just nu. Så jag ska bädda ner mig och ta en värktablett och vakna lycklig och hästgalen imorgonbitti.

Bilder från plåtningen kommer läggas upp i helgen - även om denna maskbild inte hamnade i vår "besfof" mapp så ville jag visa upp den för maskens skull. Dessutom blir jag mer och mer förtjust i den för varje gång jag sätter igång datorn!

27 juli 2009 - Arga gubben

Kategori: Poetik

När man bor i HSB-s lägenheter så måste man ju samsas med sina grannar. Det är inte som att bo hemma där man fick festa dygnet runt, lämna använda kanylsprutor och knulla i föräldrarnas säng. Inte ett dugg! Tvärtom måste man tänka på hur högt man har på stereon, hur noga man ska rengöra torktumlarfiltret (med förstoringsglas och pincett) och hur man går på golvet som är någon annans tak. Så ledes har vi fått motta råd om hur vi kan ransonera våra promenader i lägenheten så det inte stör och annat smått och gott.

För ett par månader sedan mitt i natten vaknade jag och kände mig godissugen. Godiset låg dock i källaren, för att inte underlätta ett bejakande av sug. Men denna natt bestämde jag mig ändå för att smyga ner. Klockan var två när jag mötte arga gubben som höll i en golfklubba (enligt vad han påstod sedan) och skrek på mig. Oturligt nog hade jag lämnat hörseln i lägenheten och jag fattade inte ett smack vad a.g ville säga. Och när han insåg det började han gestrulera. Jag vet vad fingret betyder! Och det betyder samma på alla språk - och det var inte nog, för han fortsatte och dunkade sig själv i huvudet och försökte visualisera hur jävla korkad han tyckte jag var. Det gick fram, men det gjorde också insikten att han inte har alla hästar i stallet, så att säga.

Det kan bero på rökningen. Dom röker i princip dygnet runt. Och röken stiger uppåt. In i vår lägenhet där jag sitter och kämpar med astmaallergi och att inte kunna andas. Vi måste stänga fönstren åt alla håll eftersom a.g gillar att gå runt huset och röka så att han inte missar en möjlighet att förpesta luften för oss. I sommartid är det ingen höjdare. Alls. Så vi har haft våra dunster med honom, om rökningen och det otrevliga att röka i vestibulen som faktiskt är offentlig plats. Det skiter han i, enligt egen utsaga. Nu de senaste veckorna har jag plågats av röken mer än vanligt. Det föranledde oss slutligen att sätta upp en trevlig lapp i trapphuset, riktat till alla boende. Vi ber om att rökare ska ta hänsyn och inte röka under balkongerna eftersom röken går rakt in och påverkar allergiker negativt. Denna lapp togs bort nästan omedelbart av rökaren i fråga. Så vi satte upp en ny lapp - och ytterligare en efter att även den andra försvunnit spårlöst. Vi glömde skriva under. Vår granne med katt noterade och skrev det. Varför vi gick ner och skrev under på lappen.

Följande händer. A.g kopierar lappen och skriver en egen lapp undertecknad "vice värd" vilket han råkar vara. Han använder alltså sin position för att befästa sin rätt i en diskussion. På hans lapp står det att det inte är tillåtet med anonyma lappar (efter att vi skrivit under) och att dessa kommer lämnas till HSB-s juridiska avdelning. Vidare att det inte är tillåtet att hänga ut folk pga deras etiska, religiösa bakgrund, detsamma gäller hudfärg och ....tja ni kan visan. Minoriteter. Men rökare tillhör knappast en skyddad minoritetsgrupp.

Så vi skrev detta. Och imorse var denna lapp också borta.

26 juli 2009 - Uppskjuten plåtning

Kategori: Vardagligheter

Plåtningen blev uppskjuten till imorgon. Idag har jag mest hobbypysslat i garderoben och försökt undvika vår dryga granne. Annars inget nytt.

25 juli 2009 - Blåst

Kategori: Dylika dumheter

"Blåser folk medvetet" -

formuleringen väcker onekligen intressanta frågor - för kan man egentligen blåsa någon omedvetet?

25 juli 2009 - Färdig mask

Kategori: Hobby å sånt

Det var kul att sitta och fnula med min mask till sessionen imorgon. Har massor av idéer jag vill prova. Idag har vi varit och tittat på en bil, shoppat på Erikshjälpen (Jeans från Armani för 45 kr!) och Freddi tapetserar sovrummet.
Masken är målad med akvarell färger, med inspiration från ett kinaschack som jag har.

24 juli 2009 - Maskerade

Kategori: Hobby å såntDagens pyssel med mask. Ska bli rekvisita till kommande fotosessioner.

23 juli 2009 - Uppmärksammad

Kategori: Fotofrenesi

Jag har blivit uppmärksammad om att jag har indianblod eftersom jag lyckas "skalpera" mina modeller. Jag vet inte om avsändaren var grinig för att jag gett honom lite negativ feedback, men han har rätt! De flesta av mina bilder klipper av modellen vid pannan. De enda modeller jag lämnar oskadda är lemurer. Så nu börjar en lång och mödosam resa mot bättre förståelse och respekt mot människohjässor - och förhoppningsvis "helare" bilder.

23 juli 2009 - Plagiat

Kategori: Film och media

Nu är det väl ingen jävel som bryr sig. Men kompositören John Williams som gjort sig stort namn i Hollywood för sin musik till Indiana Jones, Harry Potter filmerna, etc etc har plagierat Igor Stravinskiys "Våroffer" rakt av i sin filmmusik till "Hajen". Det har stört mig sedan jag hörde balleten första gången så nu blir det ett blogginlägg!

22 juli 2009 - Inredning

Kategori: Inspiration

Jag har länge velat få upp en hylla på min skänk där jag kan förvara alla mina "precious"-skatter som har stått i bokhyllan. Idag köpte vi vaser som hyllan skulle stå på. Jag la näckrosor i dem och har lagt upp alla söta ting jag har på hyllorna. Visst blev det fint!

22 juli 2009 - Uppdaterad 100 topplista

Kategori: Film och media  
 1. Döden och flickan
 2. Hard Candy
 3. The believer
 4. The usual suspect
 5. Some like it hot
 6. Festen
 7. Amelie från Montemarte
 8. Konspirationen
 9. Wall-E NY
 10. The mist
 11. Still Crazy NY
 12. V för Vendetta
 13. Uprising
 14. Hairspray
 15. The birdcage
 16. The grey zone
 17. Forrest Gump
 18. Dude, where is my car?
 19. Nyckeln till frihet
 20. God afton herr Wallenberg
  härifrån osorterat:
 21. Shirley Valentine
 22. Happiness(sjuk komedi)
 23. Fuhrens elit(Krigsdrama)
 24. Bambi(klassiker)
 25. Lolita(klassiker)
 26. Gökboet(galen drama komedi)
 27. Pulp fiction(thrillerkomedi)
 28. Hair(musikal)
 29. Moulin Rouge(Romantisk musikal)
 30. Children of men(futurisk thriller)
 31. Hajen (vattuskräck)
 32. Sagan om ringen  (trilogin)(Fantasy)
 33. Love actually (romantisk komedi)
 34. Det stora blå (romantiskt drama)
 35. Frihet - Den blå filmen (kulturknullrulle)
 36. The boat that rocked (kult komedi) NY
 37. Flight 93 (verklighetsbaserat drama)
 38. Man of the year (Politisk satir)
 39. Mullholand drive (surrealistisk thriller)
 40. Måndag hela veckan (romantisk komedi)
 41. Cloverfield (SF med dogma känsla)
 42. The international (Politiskt drama) NY
 43. Lifte of David Gale (samhällskritiskt drama)
 44. Princilla öknens drottning (queer-komiskt ambivalent drama)
 45. Dom 12 apornas armé (SF)
 46. Shawn of the dead (Zombiekomedi)
 47. Femte elementet (science fiction med modekänsla)
 48. Fucking Åmål (queer ungdomsfilm)
 49. I huvudet på John Malcowich (surrealistisk komedi)
 50. Eternal Sunshine of spotless mind (surrealistiskt drama)
 51. Trettondagsafton (shakespeare)
 52. Vanilla sky (sf-drama)
 53. The naked lunch (surrealistisk thriller)
 54. Nixon/Frost (drama) NY
 55. Förnuft och känsla (klassiker - kostymdrama)
 56. Turner and Hooch (komedi)
 57. Edward Schizzorhands (fantasyromantik)
 58. Fear and loathing in las vegas (surrealistisk surrealism)
 59. Ninth gate (skräck för bibliofiler)
 60. Chaplin (verklighetsbaserat drama)
 61. What a wonderful life (klassiker)
 62. Griniga gamla gubbar (komedi)
 63. Rosemarys baby (skräck)
 64. Exorcisten (skräck)
 65. Amadeus (kostymfilm)
 66. Idiocracy (komedi)
 67. The green mile (fantasybetonat drama)
 68. Alien (trilogin)(sf skräck)
 69. Indiana Jones film 1 och 3 (äventyr)
 70. Sin City
 71. Inherit in the wind (rättegångsfilm)
 72. Don Juan de Marco (romantisk komedi)
 73. Ed Wood (verklighetsbaserad dramakomedi)
 74. De förlorade barnens stad (fantasy skräck)
 75. Förälskad (thriller)
 76. Illusionisten (odefinierat svår att stoppa i en kategori)
 77. Köpmannen i Venedig (Shakespeare)
 78. Stand by me (ungdomsdrama)
 79. Gudfadern (trilogin) (klassiker)
 80. Schindlers list (verklighetsbaserat drama - shoah)
 81. Män som hatar kvinnor (politisk thriller)  NY
 82. Stranger than fiction (meta komedi)
 83. Tolken (politisk thriller)
 84. 51 dates (romantisk komedi - och pingvin)
 85. Shooting dogs (politiskt drama)
 86. Kärlek het som chili (romantik)
 87. Dödsfällan (meta komedi)
 88. Zoolander (oemotståndligt dumma komedier)
 89. American beauty (tragikomik)
 90. Fight club (surrealistiskt drama)
 91. Liar liar (oemotståndligt smarta komedier)
 92. The crow (fantasythriller)
 93. Napoleon Dynamite (oemotståndligt dumma komedier)
 94. JCVD - Jean Claude Van Damme NY
 95. Pete Tong (verklighetsbaserad tragikomik)
 96. Memento (supersmart thriller)
 97. snatch (thriller komedi)
 98. Little black book (komedi)
 99. I hennes skor (drama komedi)
 100. Deja vu (supersmart thriller)
 101. Liberty stand still

22 juli 2009 - Prince när han är som bäst

Kategori: Film och media

Oh yeah
In France a skinny man
Died of a big disease with a little name
By chance his girlfriend came across a needle
And soon she did the same
At home there are seventeen-year-old boys
And their idea of fun
Is being in a gang called The Disciples
High on crack, totin' a machine gun

Time, time

Hurricane Annie ripped the ceiling of a church
And killed everyone inside
U turn on the telly and every other story
Is tellin' U somebody died
Sister killed her baby cuz she could afford 2 feed it
And we're sending people 2 the moon
In September my cousin tried reefer 4 the very first time
Now he's doing horse, it's June

Times, times

It's silly, no?
When a rocket ship explodes
And everybody still wants 2 fly
Some say a man ain't happy
Unless a man truly dies
Oh why
Time, time

Baby make a speech, Star Wars fly
Neighbors just shine it on
But if a night falls and a bomb falls
Will anybody see the dawn
Time, times

It's silly, no?
When a rocket blows
And everybody still wants 2 fly
Some say a man ain't happy, truly
Until a man truly dies
Oh why, oh why, Sign O the Times

Time, time

Sign O the Times mess with your mind
Hurry before it's 2 late
Let's fall in love, get married, have a baby
We'll call him Nate, if it's a boy

Time, time

22 juli 2009 - I det närmaste

Kategori: Vardagligheter

Det här är en tämligen lugn vecka. Vi simmar, jag pluggar, och fixar till bilder. På söndag har jag en plåtning med världens sötaste Hien som är nästan lika kort som jag är. Jag slipper att ta navelbilder med andra ord :)
Därnäst följer en Köpenhamns visit och min trettioårs dag! Vi ska rida långritt på "Änglarnas ranch" en bit inåt landet. Veckan därpå har jag en plåtning med Zara innan vi ger oss av på vår semester uppåt landet och träffar raringar! Bäst att passa på och njuta av lugnet den här veckan! P.s bild på Hedda och hennes förgörande blick!

21 juli 2009 - F*cking fantastisk

Kategori: Lettura


Jag är klar med boken. Smälter. Den är en femma på snudd till jordgubbe. Det sker inte särskilt ofta.

21 juli 2009 - Sagolika vykort

Kategori: Fotofrenesi

21 juli 2009 - Bröst

Kategori: Dylika dumheter

Det finns fan inget värre än att nysa ner i sin egen urringning! Blött, äckligt och vad i helvete ska man torka bort det med?

20 juli 2009 - Datortips

Kategori: Vardagligheter

Ett tips till datorägare som även är kattägare eller föräldrar.
Om ni kommer in i rummet där ni har er  dator, tittar på skärmen och ser något som påminner om bilden nedan:Då har jag tipset till er: tangenten "Alt Gr" och sedan piltangenten som pekar åt det håll ni vill ha skärmen.
Varför våra katter kan sådant behärskar sådant av naturen emedan jag måste söka runt på olika forum  på internet (med huvud eller dator vridet 90 grader) för att få svar, övergår mitt förstånd.
Men nu är det korrigerat. Nöjd jag.

//Freddi

20 juli 2009 - Glad fotograf!

Kategori: Modellbilder

En av modellerna jag fotade skickade ett meddelande via modellbilder och hälsade att hennes familj älskade bilderna och planerar att skriva ut dem! Hon och jag plåtade i max tio minuter och ändå blev det så bra. Just nu är jag en boll av leende! Jag kände mig lite underlägsen de andra fotograferna på träffen. De hade megadramatiskt stora kameror och släpade med blixtar, reflexskärmar och tusen andra saker. Själv hade jag bara kameran och jag hade glömt min portfoliobok, så att det gick så bra ändå är skönt! Jag har redan anmält mig till nästa träff, men kommer lägga mer krut på enskilda sessioner. Härnäst blir det med en modell som man kan frontalkrocka för! Vi ska köra en session i nästa vecka, troligen med både makeupartist (som i de blixtrande kretsarna kallas för "muor" och en hårstylist. Sen hoppas jag på att få jobba med Violeta och Elina igen - och en bebisfotografering har jag också inbokad inom kort. Går det så går det!

p.s bilden är en gammal självporträttbild som jag tog under temat "raka"
Titta på fler bilder och mer inspiration på agador.blogg.se

20 juli 2009 - Colombias nationaldag

Kategori: Modellbilder

I lördags var jag på fototräff och mötte den utsökta chilienska modellen Violeta. Hon berättade för mig att det idag, 20 juli, är Colombias nationaldag. Jag tog en hel serie med bilder på Violeta, men har inte gjort vid dem ännu. Dock hoppas jag att vi kommer jobba tillsammans igen i framtiden - för hon tog musten ur mig - på ett positivt sätt!

19 juli 2009 - Harry Potter and the Order of the Phoenix

Kategori: Lettura

I serien om den unge trollkarlen är det vissa mönster som liksom bara måste finnas med. Varje bok måste börja med att Harry haft en misserabel sommar hos familjen Dursley och bara väntar på att få återvända till Hogwarts. Han återförenas i glädje med Ron och Hermione och avskyr att behöva träffa Draco Malfoy och professor Snape. Sedan ska han spela lite Quidditch och få en ny lärare i försvar mot svart magi.

Men sedan kommer alla momenten som inte är de samma. Mörkret som närmar sig. Faran som blir större. Utsattheten och maktlösheten. I "Fenixordern" har huvudkonflikten på allvar börjat nå utanför skolans gränser. Det har förvandlats till politik och när Harry Potter envetet hävdar att Lord Voldemort är tillbaks är det inte bara den nya lärarinnan Dolores Umbridge som vill tysta honom, utan hela magiministeriet. Ingen vill höra talas om något sådant och Harry Potter ska till varje pris tystas. Men det finns en sammanslutnning av människor som tror honom och de kämpar i tysthet för att förbereda sig inför den kamp som måste komma.

Precis som tidigare Potterböcker var detta en slukare. Slurp, så var allt läst. Nya fantasifulla varelser och magiska företeelser presenteras och får betydelse för historiens utgång. Konflikten fördjupas, mörkas och breddas. En värdig fortsättning på bokserien.Jag har läst boken som ljudbok på engelska med den ytterst eminenta inläsaren Jim Dale. Jag är glad att jag fick spel på Christer Henrikssons krystade och överdrivna inläsning på Svenska så jag fíck tillfälle att njuta av Jim Dales mörkröstade och dynamiska oxfordengelska.

//Freddi
19 juli 2009 - Elina i färg

Kategori: Modellbilder

19 juli 2009 - Porträtt av fotograf

Kategori: Fotofrenesi


Modellbilder tenderar bli lite ytliga, lite onormal fixering vid långa ben och sjyssta kanoner. Så som omväxling är det ju spännande när man tar lite mer personliga porträtt. Igår jobbade jag nästan bara med ansiktsbilder. Jag tog kort på sex personer, varav två stack ut lite extra. Den ena var den oerhört vackra och energiska modellen Elina & den andra var fotografen Juliusz. Jag lägger denna bild och den nya i ett eget inlägg, för de känns annorlunda än de andra bilderna. Jag kommer träffa Juliusz och modella för honom - och vice versa! Igår fick jag ett meddelande från fotografen

Efter att ha sett bilden på sig själv på min blogg skrev han:
"
Är de jag ??
Jag älskar den.
kan jag få den????
 
"
Det är nog det bästa beröm man kan få av en annan fotograf!

19 juli 2009 - Att ligga efter i arbetet

Kategori: Dylika dumheter

Vissa arbetsuppgifter är sådana jag inte riktigt vet hur jag ska lösa. Och om det inte är panik att lösa dem, så blir de liggande. Idag tog jag tag i ett sådant problem - och även om jag vet att jag låtit det ligga ett tag tyckte jag att excel var överdrivet ironiskt angående hur länge sedan det var jag senast jobbade med originaldokumentet. Okej, att jag skjuter upp vissa arbetsuppgifter - men det här tycker jag är lite taskigt faktiskt.

18 juli 2009 - Fototräff i Jakriborg

Kategori: Modellbilder

Urval från dagens fototräff i Jakriborg. Fler bilder läggs upp på Agador.blogg.se

18 juli 2009 - Dynamisk psykiatri i teori och praktik

Kategori: Lettura

Dynamisk psykiatri har utkommit i ett antal upplagor och under flera år använts flitigt av utbildningar i psykologi. Det som jag tror gör detta till en stark introduktion till psykiatri är dels att den just uppdaterats regelbundet med det senaste inom psykiatrisk forskning och dels att den känns relativt heltäckande; både vad det gäller de psykiska problem som tas upp och olika behandlingsmetoder. De psykiska problem som diskuteras är allt från anorexi och depressioner till sexuella avvikelser och kulturellt baserade avvikelser. Behandlingsmetoderna innefattar både psykoterapi, KBT och hypnos.
Johan Cullberg och hans medförfattare känns försvarbart öppna och fördomsfria i sin hållning till olika grupper av patienter och förespråkar en sympatisk, förstående och inkännande attityd för att kunna nå bästa resultat. Det är centralt inom dynamisk psykiatri att nå förståelse för patientens föreställningsvärld och hur dennes liv sett ut och vad som lett fram till att forma den person som nu har problem.
I "Dynamisk psykiatri" spelar även medicineringen en stor roll. Cullberg går i boken igenom vilka mediciner, i vilka doser, han anser lämpligt för olika psykiska problem. Han trycker starkt på att den mesta effektiva psykiatriska behandling är en växelverkan mellan terapi och medicin. Ibland räcker inte det ena och ibland skadar det andra mer än det hjälper.

"Dynamisk psykiatri" känns överlag som en lärbok som vill berätta hur det borde vara. Under de omständigheter då resurserna finns, myndigheter och psykiatriker runt om i landet förstår att de metoder Cullberg förespråkar är de bästa och att öppenheten och kompetensen är allområdande - så skulle Svenska folket i stort sett slippa må dåligt.
Det är den bild jag känner Cullberg målar upp och på många sätt tror jag på honom. Han är kompetent och empatisk. Och han kämpar för att förändra psykiatrin i Sverige. Men när man har sett hur det ser ut känns hans mål som utopier. Men jag uppskattar att han finns och kämpar för detta och ändå har uträttat mycket, mycket. Utan kämparglöd som hans hade nog psykiatrin i Sverige varit många resor värre.

Ska jag hitta något konkret att kritisera i "Dynamisk psykiatri" så är det inställningen till homosexualitet. Att homosexualitet som läggning tas upp i sammanhanget "sexuell avvikelse". Att tala om homosexualitet i psykiatriska sammanhang kan jag se relevans i om det handlar om hur den homosexuelle ska lära sig acceptera sin läggning och hantera sin omgivnings värderingar. Men här uttrycks på flera ställen möjligheten att homosexualitet är ett psykologiskt val för att hantera vissa inre psykologiska konflikter.

Troligen har Cullberg blivit starkt kritiserad för detta då han inför 2002 års utgåva skickade ett exemplar till HOMO för utlåtande. Hans Ytterberg på HOMO svarade i ett öppet brev till Cullberg och belyste precis dessa saker. Tyvärr vet jag inte om dessa partier i boken sedan reviderades - då den upplaga jag läste var från 1999. Men att Cullberg tagit kritiken på allvar genom att låta en objektiv och insatt instans granska verket känns ändå mycket seriöst och positivt.
Sammanfattningsvis är det en mycket upplysande och givande bok och jag vill ge den en stark fyra.

Örjan Blix läser in boken på ett mycket tillfredställande sätt.

18 juli 2009 - Dolan's Cadillac

Kategori: Film och media

1993 släppte Stephen King novellsamlingen "Nightmares & Dreamscapes" med novellen "Dolan's Cadillac (novellen i sig skrev han redan 1985). I likhet med 48 andra av Kings verk har nu även denna berättelse blivit en film.

Mellanstadieläraren Robinsons fru blir vittne till hur trafficinggangstern Dolan avrättar en last med illegala flyktingar. Tyvärr bli hon upptäckt av Dolan som försöker fånga in henne. FBI, som vill sätta dit Dolan, behöver henne som vittne och lovar henne skydd. Robinson anar oråd och får rätt när hans nygravida fru blir sprängd i luften av en bilbomb.
Robinsons liv rasar och han bestämmer sig för att hämnas. Han köper en väldigt stor pistol och börjar följa efter Dolan. Dock är han inte speciellt duktig och blir påkommen och avväpnad. Dolan ser till att Robinson misshandlas, men låter honom leva - då han inte anses vara en fara.
Men Robinson är en fara, och börjar planera en ny hämnd.
Dolan's Cadillac är en fullfjädrad Stephen King historia med trovärdiga karaktärer med stort djup och mänskliga känslor - när dessa blir mörka och äckliga. Detta är en djupdykning i hämndens konsekvenser. Öga för öga, tand för tand.  Christian Slater gör en sociopatisk Dolan med intensitet och energi och Wes Bentley (den plastpåsefilmande kufen från American Beauty) gör en mycket trovärdig roll som en man som förlorar allt, dör i själen och lever för att hämnas.
Den plågsamt utdragna slutscenen ger mig blandade känslor. Å ena sidan är den en dramaturgisk katastrof då man för själens tillfredställelse vill att allt ska vara över snabbt. Å andra sidan är det denna långa plåga som är filmens budskap om hur hat och hämnd är minst lika förödande för båda parter. Ingen vinner i hämndens spel.

18 juli 2009 - Sommarprat

Kategori: Lettura

I februari var vi på Glerups i Lund och lyssnade på när Ann Heberlein pratade om sin senaste bok "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva."
Vi gick fram och fick en bok signerad och pratade därefter lite grann. Elinleticia berättade hur hon kände igen sig i Ann och jag att jag kände igen mig i hennes man.
I förgår fick vi en kommentar från Karin som hade lyssnat på Heberleins sommarprat och trodde att denna nämnde Elinleticia. Jag gick ut på  SRs hemsida och lyssnade igenom programmet. Det stycke som Karin troligen syftade på var:
"Jag mins också det unga paret som kämpar på trots kvinnans svåra självmordstankar. Förälskelsen skimrade som en gloria runtom. Och ändå, ändå mådde hon dåligt. Flickan som är så älskad av sin pojkvän. "

Kanske var det vi. Kul i så fall att hon minns.

Men i övrigt var det ett intressant sommarprat av Ann Heberlein. Mycket handlade om tiden efter utgivningen av "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" och när hon fick en psykos och försvann spårlöst från allt och alla. Om hur hennes familj - på grund  av detta - drabbades av pressens påträngande uppmärksamhet och folks spekulationer kring om allt var ett mediatrick för att marknadsföra hennes bok! Idag, berättar hon,  har hon dock kommit vidare och återfunnit livsviljan och känner sig lycklig. Och i den känslan vänder hon sig till alla tjejer och killar som går med ångest och självmordstankar - Det kommer att bli bättre. Kanske aldrig bra, men så bra att man kan lära sig att leva med sig själv och njuta av att leva.


Hon berättade också om människor som inte förstår ångest och som kontaktat henne för att berätta vad de tycker om henne. Hur de tycker att hon är uppmärksamhetstörstande, äckligt egocentrisk och lurar folk. Eller de som kontaktade henne för att de ville hjälpa henne - med goda råd och boktips (kalla bad varje morgon hjälper tillexempel mot allt). Eller när Jesus (som för övrigt talar småländska) upprepade gånger ringde henne på mobilen och berättade för henne att hon mådde dåligt på grund av att hon syndat. Men han skulle hjälpa henne. Efter att Jesus ringt vid upprepade tillfällen räckte hon en natt över telefonen till sin man (som  har mycket större vana vid att tala med Jesus än vad hon har - då han till yrket är präst). Efter att han pratat med Jesus så slutade denne att ringa.

Ni kan lyssna på hela sommarpratet på SRs hemsida fram till mitten av augusti.

17 juli 2009 - Porträtt av Anna

Kategori: Modellbilder

16 juli 2009 - Lite gnäll

Kategori: Secondhandbarn

Sextio personer läser bloggen varje dag men nästan ingen kommenterar inläggen. Det är trist för ibland behöver man respons på det man gör. Även de enklaste ord värmer mig - så kommentera när ni läst eller tittat på bilderna så gör ni mig glädjerusig!

16 juli 2009 - Ooops

Kategori: Modellbilder


Svårt att sluta jobba med Annas bilder för de är så många och så bra. Den här med ljus bakifrån tycker jag är så skön. Visst blir man glad av att se bilder som denna!

16 juli 2009 - Christines "baldheaded men"

Kategori: Lyckligmapp

Don't like men who exaggerate about the places they've been about the money they make - I like a man who's honest and true who can look you in the eye when they talk to you - I like men who accept who they are not everybody can look like a movie star - if you can follow this thought to its logical end you can see why I like bald headed men - she said it before she'll say it again - I like bald headed men
 

Everybody knows it's testosterone that turns a bushy haired man into a chrome-dome - but testosterone is what makes a man a man - the more that he's got the more that he can do the things that make the women go OY! I'll take a bald headed man over a big-haired boy - big-haired boys make very good friends but they cannot compare to bald headed men - she said it before she'll say it again - I like bald headed men 

Why would you waste your money joining that hair club for guys? Tell me why, tell me why - Why would you cover your manly badge of honor with such a bad disguise? Guys, guys, guys - Why would you blow your money on Rogaine and Minoxidil when all it can guarantee is years and years of pharmacy bills - Please don't do it              

Yes, we believe the hair replacement industry for men is like the cosmetic industry for women -   a giant black hole that will suck your money away for the rest of your lives - Please don't do it   

No matter how you fight it time marches on some new things appear some old things are gone let 'em go it's a natural thing like a leaf off a tree like a bird on a wing - Try looking in your mirror from a whole different place - You're not losing hair you're gaining face - Be confident be cool - It won't be long when you find you are proud to be one of the bald headed men - she said it before she'll say it again -I love bald headed men            
  

Johnny Yakovitch -Love him - That guy on Star Trek: The Next Generation - Love him - Michael Jordan - Lover  - Tom Paxton - Love him - Alan Brady - Love him - Burt Reynolds - Love himYul Brynner - Loved him - Telly Savalas - Who loves ya, baby?   

16 juli 2009 - Anna Anna Anna

Kategori: Modellbilder

16 juli 2009 - Noa Noas höstkollektion

Kategori: Inspiration

16 juli 2009 - Kära galna och underbara

Kategori: Lyckligmapp

15 juli 2009 - Vuxenmiddag

Kategori: Secondhandbarn

Det känns lite vuxet så där, att bjuda på parmiddag. Jag försöker förtränga det förkastliga i vuxenheten och intala mig själv att middag är middag och att jag ännu är 20 år och någonting (9 år och elva månader ungefär). Det går knaggligt men kan släppa när jag sippat på min JOLT som står på skrivbordet. Det är tredje dagen i rad vi tillbringar på Källbybadet. Vi har blivit redigt bruna, men jag känner mig helt sjuk av all sol. Nyss väckte min älskling mig och nu är det bara en timma kvar tills de kommer. Jag ser i kors trots att jag tagit av mig mina helt nya linser. Vi valde specsaver den här gången. De krävde betalt innan vi ens gjort synundersökningen. Fullt förståerligt för om vi hade vetat hur dålig service de hade så hade vi aldrig betalat. Gubben i fråga liknade min forna överläkare Rolf Öhman och han ignorerade nästan allt jag sa och frågade. Han bestämde enhälligt att jag inte får ha färgade linser i fortsättningen - vilket jag ifrågasatte så mycket att han kände sig föranledd att säga att han bestämde inte jag. Herregud! Fyrahundra spänn åt pipsvängen. Men linser beställda (utan färg givetvis). Efteråt tog vi en trösttur till Noa Noa och köpte gugglor. Varsinn, en rosa åt Freddi och en blå till mig. Söta som socker. Och sen dog jag alltså av tillfällig trötthet hemma i lägenheten och nu väntar ett kallt bad på mig i badrummet. Kanske får mig att piggna till?

P.S på bilden ser ni Freddi och lemurflickan. Freddi tecknar "perfekt" eller "h", men jag tror det är perfekt eftersom han har en lemur på axeln och det är rena rama Edens lustgård

15 juli 2009 - Mongolian gilet

Kategori: Min garderob

Egentligen för varmt för att buda hem sånt här, men jag blev alldeles kittlig i magen för jag minns när jag stod och provade den här på Topshop för ett år sedan och den var så dyr och den jag hittade var inte ens i rätt storlek men jag greps av ha-kärlek och har sedan dess längtat. Så mitt i högsommarvärmen spelade det liksom ingen roll att jag svettas som en tjock tysk. Min mongoliska väst från Topshop är MIN.

14 juli 2009 - JCVD

Kategori: Film och media

Jean-Claude Van Damme spelar JCVD. Actionhjälten som ser hela sitt liv glida bort från honom. Karriären är på väg att tyna bort, han har stora skatteskulder och håller på att förlora en vårdnadstvist om sin dotter - och har inte råd att betala sina advokater som sköter förhandlingarna. Han beger sig till sitt hemland, Belgien, för att besöka sina föräldrar och återvända till sina rötter. När han besöker ett postkontor för att föra över pengar till sina advokater, så de inte avsäger sig hans fall, vandrar han rakt in i ett gisslandrama där han oskyldig blir betraktad som gisslantagaren.

JCVD är på många sätt en komplex och fascinerande film som i många lager presenterar människan Jean-Claude Camille Francois van Varenberg. Det intryck som filmomslaget ger - att detta är en parodi med självdistans, med taglines som: "I´m to old för this shit" och "I huvudet på JCVD" - ger en väldigt felaktig bild av filmen. Självdistans: ja. Men parodi: nej.
I JCVD bjuder Jean-Claude Van Damme på något vi aldrig sett honom göra förr: seriöst agerande på hög nivå. Jag skulle till och med våga påstå att vi aldrig sett någon actionhjälte förr så framgångsrikt ta steget över till seriöst agerande med ett sådant genuint resultat. Inte heller har jag sett någon kändis - eller stjärna - förmedla en sådan rättfram och självutlämnande bild av sig själv som Jean-Claude gör i denna film.
Redan här har vi tre nivåer på vilken JCVD är en fascinerande film.
Detta är en metafilm där Jean-Claude spelar sig själv och på ett självbiografiskt vis får sammanfatta sitt liv och sin karriär. Men det är inte på långa vägar en hyllning åt sig själv han gör. I filmen befinner han sig i en situation - som skulle kunna vara tagen från någon av hans filmer - men han agerar inte så hjältemodigt som han gör i filmerna. Han har dödsångest, han reflekterar över sitt liv och ifrågasätter hur han levt det.  

Utöver allt detta är JVCD en välfilmad och välregisserad thriller. Den unge franske regissören Mabrouk El Mechri har själv berättat att han hämtat influenser från både Spike Lee i regisserandet och Charlie Kaufman i manusupplägget. Något som märks tydligt i denna originella och drivna film.  


13 juli 2009 - Frost/Nixon

Kategori: Film och media

17 juni 1972 påbörjades avslöjadet av den stora Watergateskandalen där det uppdagade hur sittande president Nixon använt sig av olagliga metoder för att misskreditera sina politiska motståndare.
Men det är egentligen inte denna historiska händelse denna film handlar om.

9 augusti 1974 hade så mycket uppdagats om Nixons förehanvande att han kände sig föranledd att avgå från sin presidentspost, något som inte hänt förrut i USAs historia.
Det är heller inte denna historiska händelse filmen handlar om.

Denna film börjar först när efterträdande president Gerald Ford gett Nixon amnesti och alla verkar ha bestämt sig för att sanningen om Nixons förehavande inte går att få fram.
Den brittiska  satirikern och showvärden David Frost får dock den lysande idén att en intervju med Richard Nixon, om vad som EGENTLIGEN hände, ska bli en stor medial händelse och succe. Han skulle därmed kunna vända sin dalande karriär uppåt igen och åter njuta den framgång han blivit van vid.
Han erbjuder mer pengar än någon annan för en intervjuserie med expresidenten, samlar på sig finansiärer och politiska experter, sluter avtal med Nixon och sätter igång.
Men han har egentligen inget annat syfte med intervjuerna än att befrämja sin egen karriär och underskattar grovt vilken mästare i fula knep och retorik "Tricky Dick" är. 

David Frost närde drömmen om en karrär som vaknar till liv, efter att han blivit den som slutgilltigen får expresidenten att erkänna vad han gjort. I stället - när intervjuerna rullar på - verkar han bli mannen som ger Nixon möjligheten att rentvå sitt namn och återvända in i rampljuset.
Frost/Nixon är som en boxningsmatch mellan den "före detta världsmästaren" och den unge utmanaren. I stället för en boxningsring har vi två stolar. Annars finns kameror och strålkastarljuset på plats. I fyra ronder ska matchen pågå och på slutet kan bara en avgå som segrare och den andra är för alltid slagen.

Frost/Nixon är baserad på verkliga händelser och är från början en Brodwaypjäs. Och när man ser filmen är det inte svårt att förstå, då filmens drivkrafter är bra dialog, god regi och lysande skådespelarinsatser. Det man kan hitta i teater - när teater är bra - har på ett utmärkt sätt överförts till film. I Ron Howards säkra regi vibrerar filmen av en framåtrörelse där man känner sympati för karaktärerna - trots att man oftast kan tycka ytterst illa om Nixon. Att stora delar av filmen består av två män i två stolar är något som inte borde fungera - men som fungerar utmärkt.
Kameran fångar minsta ögonkast, ryckning i ansiktet, variation i rösten. Den retorik som Nixon behärskade så utmärkt görs här tydlig. Jag upplever att jag förstår varför Nixon lyckades bli president - och varför han föll.

Både Frank Langella som Richard Nixon och Michael Sheen som David Frost gör utmärkta skådespelarinsatser i filmen och Langella blev välförtjänt Oscarsnominerad det året för sin roll.
Filmen får en självklar femma i betyg.

13 juli 2009 - Ybersöta lemurflickor

Kategori: LyckligmappJa nu ingår tre nya flickor i familjen. La maffia de lemuros :)

13 juli 2009 - Mer bilder från bröllopsfesten

Kategori: Fotofrenesi

13 juli 2009 - Foto & inspirationsblogg

Kategori: Modellbilder

Jag har startat upp en till blogg, men med inriktning foto och inspiration från mode, konst och kultur. Här kommer mina modellbilder läggas ut och det kommer alltid finnas massor av vackert att vila ögonen på. Spara länken och besök mig ofta!

13 juli 2009 - Läser just nu

Kategori: Lettura


Fruktansvärt bra bok jag läser just nu. Rekommenderas varmt!

13 juli 2009 - Noa Noa inför hösten

Kategori: Mode och skönhet

Katalogen har ännu inte kommit ut och Noa Noas hemsida annonserar fortfarande om sommarkollektionen. Men jag som är halvt berusad av Noa-glädje hittar genvägar. T ex en tysk återförsäljare som på något outgrundligt sätt fått tag på bilder från katalogen redan nu. Här ovan ser ni ett exempel. Det ser ut att bli en kall höst med mycket lila och gula färger. Det går an, även om jag föredrar starka och varma nyanser. Men noa noa blir man liksom alltid glad över!

13 juli 2009 - Det är så mycket lessenhet

Kategori: Secondhandbarn

att jag inte vet om jag får plats.

Jag tänker ibland att jag kommer förlora alla som jag älskar för att jag inte kan kompromissa, och för att jag inte kan, som mamma sa, "bara ha lite trevligt" när jag innerst inne är arg och ledsen. Jag är rädd att förlora dem jag älskar. Och mest rädd är jag för att förlora det fega kriget. Små elaka och syrliga kommentarer som förgiftar relationen och förstör den. De som inte tycker om mig som berättar om det och som gör att giftet sprider sig. Jag har så mycket kärlek jag vill ge, men jag vill inte ge den om jag riskerar att förlora den sen. Och jag vet inte hur jag ska hantera det här. Ett par föräldrar som inte alls varit snälla mot mig, och nu på ett sätt ramlar rakt in i relationerna igen. Jag vet att det kommer bli komplicerat men jag orkar inte. Jag har bråkat med så många. Mamma och pappa, lillebror, mormor och morfar, bästa vännen, bästa vännen en gång till - jag tror jag gjort rätt i att bryta med dem, eller låta dem bryta med mig. Men jag orkar inte mer. För jag fick en bror på bröllopet och jag har aldrig varit så lycklig som när jag tänker på den lilla familj jag har idag. Jag är så rädd att den ska försvinna. För då försvinner en bit av mig också.

12 juli 2009 - Älvbild på liten

Kategori: Fotofrenesi


och vingarna? Äh, de behövdes inte, ni ser ju älvan iallafall!

12 juli 2009 - Bröllopsfest

Kategori: Fotofrenesi

Idag åkte vi till Halland och firade Marcus och Ulrikas bröllop. Paret gifte sig i fredags och nu ordnade mamma Anne en stor överraskningsfest. Det formligen kryllade av småbarn och min kamera gick varm. Nedan några av bilderna från dagen.

12 juli 2009 - Ganska ynkligt

Kategori: Film och media

Igår skulle vi på bio. Jag mådde rätt ynkligt minst sagt. Filmen var bra, eller åtminstone okej. Jag föredrog "Borat", men det var skönt att gå och lägga sig på kvällen för hela världen snurrade. När jag vaknade imorse hade jag ont i hela kroppen. Jag anade att det var något på gång. Och idag ska vi till Halland. Vi skippade besöket hos farfar Gösta för att inte riskera att smitta honom. Jag är inte säker på att det är influensa eller bara total utmattning efter de senaste dagarnas hektiska scheman. Vilket det än är så ska jag ta det lugnt i fortsättningen. Nå

så blir det ibland. Bara ledsen för att jag inte orkade vara över-social igår och därför  inte lyckades få någon särskilt bra kontakt med någon. Ibland känns det som om jag måste vara extremt extrem på alla sätt för att orka. Annars blir jag bara en skugga som inte finns.

11 juli 2009 - Lemurbilder i färg från gårdagen

Kategori: Fotofrenesi
10 juli 2009 - Hela gänget

Kategori: Apsalut

minus fotografen - på Tropicariet idag. Jag lägger upp fler bilder imorgon, nu är jag för trött och ska dejta min kudde! Jag läser för övrigt en helt fantastisk bok som heter "Lost" - som kan vara värd att kollas upp. Celebritis som Joyce Carol Oates och Safran Foer är lyriska över den!

10 juli 2009 - From dusk to dawn

Kategori: Apsalut


(allt gick bra  - puh!)

9 juli 2009 - Om social fobi och annat

Kategori: Secondhandbarn


Jag fortsätter göra vid foton, inget nytt under solen. Börjar sakna recenserandet dock, så snart kanske det blir en paus i plåtandet.

Imorgon ska vi till Tropicariet och träffa svåger & svågers flickvän + två barn. Jag är så nervös att jag går sönder. Jag vill göra gott intryck och är livrädd för att de inte ska tycka om mig för att jag beter mig rörigt som jag gör när jag verkligen vill att folk ska gilla mig. Tänk om de tänker, "vilken märklig människa, stelt onaturligt leende - vad vill hon egentligen?". Ju mer rädd jag är för att inte duga, destå svårare blir det att agera normalt och jag tänker att mitt leende är så stelt att det darrar i mina muskler och jag skakar och min röst bär inte och jag frågar för mycket och jag hör inte vad folk säger och jag verkar desperat och jag skäms för det och blir lite arg på mig själv och blir hispig och ännu mer nervös och sen går allt fullständigt åt skogen....eller åt djungeln....

Sen tänker jag, att jag ändå inte kunde valt en bättre miljö att träffa dessa människor i. Tropicariet med mina långsvansade familjemedlemmar som känner av när jag mår dåligt och kommer och klappar mig på handen när det är som värst,  Tropicariet där lemurflickorna klänger på min rygg och luften luktar som hemma....

där kanske det går bra ändå?

9 juli 2009 - Varning för Bilshopen Örebil

Kategori: Vardagligheter

Vårt första försök att köpa bil stupade på allmän aversion mot firman som hade bilen. Vi gillade Hyundai Sonatan mycket och var verkligen intresserade. Vi till och med berättade detta för försäljaren när vi varit och tittat och bestämde tid nästan dag kl 10.00 då vi skulle återkomma och titta på bilen.
Kl 10.00 dagen efter var vi där. Och detta trots att vi på internet hittat följande om firman:
- Missnöjd köpare av Alfaromeo
- Snabbrecension på Ciao! "Bilshopen i Malmö är ett jävla gäng av skojare."

- Garaget.org forum. "Jag skulle köpa en Audi TT som var totalt värdelös.. den började koka och ha sig."
- Passagen forum. "De på bilshopen är bilskojare, handla inte av dem." 

- Öresundsdebatten: "Denne forhandler er meget useriøs."

- Dalarnas tidnings hemsida: "Den gick inte heller att låsa då det inte var rätt nyckel som lämnats ut."
- Svartlistan 2008
- Svarta listan

Vi var så väldigt förtjusta i bilen att vi återvände även efter allt detta. Efter 45 minuters väntan dök de slutligen upp. Mumlande och urskuldande och skyllande på personer som inte var närvarande. Utan att ha pratat med oss började de springa rundor för att göra saker som inte hade med oss att göra. Slutligen fick de fram bilen men var inte intresserade att av att bättre på intrycket de gav ens efter att vi uttryckt att vi var ganska arga på dem vid detta lag.
Vi åkte en sväng och medhavd bilkännande Emil dömde ut både bromsar och rostarbete. Och egentligen hade vi bestämt oss redan då de inte var på plats när vi avtalat tid. Det hade behövts ett oerhört bra bemötande och fjäsk med generösa garantier för att kompensera allt vi tagit reda på om dem . I stället bara bekräftade de allt detta.

Vi lämnade stället med en väldigt fadd känsla. Vi utfärdar en varning och letar vidare.

Bild med varningsskylt från Bilshopen Örebil i Malmö


9 juli 2009 - Svensk action!

Kategori: Dylika dumheterDe åker färdtjänst.
De går på daglig verksamhet.
De har personliga assistenter.
De är LSS-lagens väktare.

De är Gruppen med särskilda behov!

Kommer snart till en biograf nära dig!
(Rullstolsramp finnes.)

9 juli 2009 - Give peace a chance

Kategori: Modellbilder


Bild med inspiration från John Lennon och Yoko Ono. Modell Tito -

9 juli 2009 - Samlad Sandra-session

Kategori: Modellbilder

9 juli 2009 - Dagens Anna

Kategori: ModellbilderAnna gjorde sig riktigt bra i svart/vitt. En modern Greta Garbo i mitt tycke. Jag har så många bilder att vraka i så det är en fröjd. Ni kommer med all trolighet övertygas om att jag är en stalker - men nåväl - en stalker med klass!

8 juli 2009 - Inge glad idag

Kategori: Secondhandbarn

Känner mig utnyttjad. Så snabbt det gick. Att känna mig som en skitdålig människa över ....tja egentligen inget nytt och inget jag borde känna mig som en dålig människa för. En smula omtanke riktad mot fel person. Vid fel tillfälle. Jag är medveten om att det blir så ibland. Man liksom störtar in i någons liv där man inte hör hemma. Sen nystas all gammal skit upp, trots att den inte borde. Så just nu tar jag ett par snabba steg bakåt och distanserar mig för att skydda mig själv. Bäst så. Ingen annan som gör det åt mig.

Vad övrigt är, en fullständigt horribel natt med drömmar om morfar och exkludering. Freddi hämtar bil så ska vi åka och simma, innan förbereda klart här hemma för plåtningen med Tito. Jag tror jag har fått en släng trettioårs noja. Det är mycket  som går just nu. Det, förkylningar och övergrepp. Trettioårskris tycks drabba alla som börjar närma sig lite grann. För vad har man egentligen åstadkommit? Har man hunnit dit man vill? Kan man dö i frid efter de trettio? Ska man dö i frid? Varför ska en trettioårsdag egentligen skapa en massa panik? Och om den måste - vad ska jag ha panik över? Jo, till exempel:

1. Livmoderpanik (och ännu mer panik över att jag INTE VILL ha barn just nu (och ännu mer panik över att "just nu" kanske blir för alltid)
2. Karriärsnoja - med tanke på att jag ännu inte haft ett riktigt jobb och pluggar minst två år till kan vi snarare prata om avsaknad av karriär
3. Familjepanik - mogen trettioåring bör egentligen försonas med sin familj och leva ett långt och lyckligt liv med de små jävlarna. Men med tanke på de inblandade i ett sådant familjeförsök vidhåller jag att paniken är bra mycket trevligare att leva med
4. Rynkpanik - inga kommentarer nödvändiga

Med all säkerhet kan jag fortsätta listan, men med tanke på att jag ska försöka tämja min destruktivitet så är det kanske inte en bra idé. Jag kan bara konstatera att jag har panik över rätt mycket och att jag blivit immun mot all form av känslomässig mognad - iallafall just nu.

7 juli 2009 - Ny kategori MODELLBILDER

Kategori: Modellbilder

7 juli 2009 - Sabla allting

Kategori: Secondhandbarn

Allt är bra. Sen kommer den. Svart mara och jag minns inte att jag någonsin mått bra. Mest handlar min ångest om rädsla. Brorsan D-s har träffat ett underverk. Och jag är rädd för att hon inte ska gilla mig. Och det går jag omkring och oroar mig vansinnig över. Och sen är det en del annat också. Jag tog kontakt med en gammal vän. Vi bråkade som fan förut. Jag tog kontakt för att - jag vet inte riktigt. Jag tror mest det var för att jag undrar hur hon mår och vill veta. Jag vill nog inte bli så nära vän som förut, långt ifrån redo för det. Men jag vill ha kontakt. Och nu vet jag inte hur det blir med det.

Sen känns det som om Mana är mycket längre bort nu än hon var förut. Örebro kunde lika gärna vara Koh La. Det är Långt dit och jag kan inte interagera när jag mår så här. Så jag klarar inte msn och då är jag rätt avstängd. Det känns tuftt men som en sista spark i magen har vi blivit av med Max. Maas är hemma från Spanien och snorken som har blivit en självklar bild i vår lägenhet är borta. Han kommer snart tillbaka - men det är jobbigt ändå.

Positivt då?
Vi bestämde oss enhälligt att inte köpa bilen på det där skumma stället vi var på. Emil visade oss diverse brister på bilen och ägaren kom fyrtio minuter för sent och hade väl egentligen - om man ska vara ärlig - tappat oss redan där. Det låter inte positivt - men jag har äntligen insett att körkort inte är omöjlighet. Vi ska hitta en bil vi gillar och sen ska jag lära mig köra. Det är inte lika omöjligt nu som förut. Och jag blev klar med den första sessionen med modellen Anna idag. Sessionen heter "Solkysst" och jag är jättenöjd. Det är ett långt steg från mina mörkare och gotiska bilder, men de här är lika bra - bara annorlunda. Och jag har fortfarande bilder att göra vid så det räcker till två till fotosessioner. Men som om det inte räcker så har jag bokad fotosession med en modell som heter Tito imorgon. Det ska bli spännande att fota en asiatisk tjej. Jag är lite nervös, men mest tycker jag detta är fruktansvärt roligt. Igår började jag fundera på en utställning och jag vet det perfekta stället. Vi får hoppas att det går i lås men isåfall blir det om några månader.

Positivt är också att Källbybadet är ett jättebra bad och att vi simmar lite då och då. Nu har jag tjejtrubbel en vecka men sen blir det ännu mer bad. Det är skönt för jag saknade verkligen badhuset när vi tog uppehåll.

7 juli 2009 - Samlad "solkysst" session med Anna

Kategori: Modellbilder

7 juli 2009 - Sista bilden i första solkyssta-sessionen

Kategori: Modellbilder

7 juli 2009 - Barn är dumma, krokodiler har tänder

Kategori: Dylika dumheter


Jag blir lika facinerad varje gång. Barn går till djurpark, sticker ner fingrarna till vilda djur. Barn blir med sannolikhet biten och stora rubriker kastas upp om att djurparken inte är "säker" eller som i detta fall med citat från en ofattbart dum unge - "Jag trodde dom hade snälla djur här". Definiera "snälla"  så definierar jag "råpuckad".

Peace out! - klicka på bilden så kommer du till den svagsinta nyheten

7 juli 2009 - 4 & 5 i Åkare sessionen

Kategori: Modellbilder


6 juli 2009 - Gratulationer

Kategori: LyckligmappFörra året flydde han landet för att slippa firande. Så vi bröt oss in i hans lägenhet och fyllde hans dusch med ballonger. I år har vi inte kommit på något riktigt lika coolt - men vi gratulerar ändå. Grattis Dennis på födelsedagen :)


Den omtalade händelsen.

6 juli 2009 - Noa Noa fynd!

Kategori: Min garderob

6 juli 2009 - Dagens Anna

Kategori: Modellbilder


Norra Europas snyggaste nyckelben. Tvivelsutan! Bilderna med Anna går långsamt genom min lilla retuscheringsverkstad. Det kommer troligen bli tre omgångar med fem bilder vardera. Dessa solkyssta på åkern är favoriter. Utöver retuscheringen har vi varit och tittat på en bil!!! En houndai som är bedårande. Kanske blir vi bilägare imorgon, mycket beror på vad experten säger. Så efter tio vet ni :)

6 juli 2009 - Solkysst på åkern

Kategori: Modellbilder


Modell: Vacker vackrare vackrast - Anna!

5 juli 2009 - Bild från session med Anna

Kategori: Modellbilder

3 juli 2009 - Solkiiiiiiiiiiiiiis

Kategori: Vardagligheter

Fräknar har jag så det räcker och blir över. Freddi fotograferade mig igår och jag gjorde vid bilden under morgonen. Idag har vi varit hos vår präst och pratat joxerier, badat och ätit jordgubbar. Sommarturnen kommer förhoppningsvis ge oss möjlighet att träffa fem eller sex lyckobringare. Nu har vi prickat in grannarna på köpet! Det ska bli rätt underbart.

Idag råkade vi på Johan i en galleria och han sken upp av körkortsglädje (nästan samma skimmer som gravida kvinnor brukar ha, eller som folk tror att dom har - men egentligen misstar pärlande svett som - gravida kvinnor alltså, eller dom som tror att...skitsamma, men  inte körkortsivrare). Han såg lycklig ut.

Nu ska jag halvdö i ett iskallt badkar.

3 juli 2009 - Ett facinerande expriment

Kategori: Modellbilder

Kombinationen tryck, foto och akvarell facinerar mig. Jag jobbar på olika verk just nu, men detta är min favorit än så länge. Modellen är Sandra.

2 juli 2009 - Bildbäbisar

Kategori: Apsalut

alla bäbisar är väl söta men silkesapor tar fanimej priset. Jag börjar bli klar med tillfixandet av bilder och ganska nöjd med resultatet. Jag har helt andra kunskaper i photoshop än jag hade när jag tog bilderna och det är rätt fränt att kunna fixa till ljus, kontrast och färger efter eget behag. Dock är de flesta bilderna från just Tropicariet så pass bra att de inte behöver fixas till alls. Borde inte bli förvånad eftersom det är aporna som gav mig känslan av att jag hittat DET, innan jag ens började med porträttbilder. Men efter ett par timmar framför datorn är mina ögon kliande pölar. Så nu ska jag göra något annat. Jag tänkte börja med att titta på "Big bang theory" som jag tycker är riktigt rolig.

Idag gratulerar vi Emil på hans 28 års dag. Och bror Johan knep körkortet idag - så honom grattar vi också. Mycket svir och fir!!!

2 juli 2009 - Småknytt

Kategori: Lyckligmapp

En vän väntar sitt tredje barn. Grattis Margareta. Hojta om du vill ha bilder på dina små liv någon gång!

2 juli 2009 - Ett skepp lemurer kommer lastat

Kategori: Apsalut

Jag håller på att sammanställa en mapp med Tropicariebilder till Magnus (som driver Helsingborgs Tropicarium). För ändamålet har Freddi (tack snälla för hjälpen) letat upp äldre bilder som jag knappt minns att jag tagit. Här kommer en bunt från år 2007-2008.

1 juli 2009 - Mailtrubbel & näckrosor

Kategori: Modellbilder

Så sitter jag och är nere för att modellkontakterna liksom avstannade när sommaren attackerade. Sen får jag meddelande från modell som undrar om hennes mail fastnar i skräpboxen - som hotmail tömmer med jämna mellanrum. Och jag tänkte inte ens tanken. Jag tog för givet att intresset liksom svalnade och att jag skulle få plåta kåkar i allmän ensamhet ett tag framöver. Det rent positiva med det hela är förstås att jag kommer igång igen - och dessutom har dessa veckor gett mig färdighet i photoretusch. Ovanstående bild var från första sessionen med Helena. Den är nu delvis retuscherad och ska senare ingå i en bild serie på näckrosor i skymningsljus. För detta behöver jag dock riktiga näckrosor och en cool tjärn. Sånt fiskar man dock inte upp enkelt i Skåne - varför jag får söka mig norrut.

Nu ska jag dö av värmeslag!

1 juli 2009 - Litet enklare

Kategori: Secondhandbarn

Okki och Agador glodde på varandra i ett par minuter innan de insåg att värmen omintetgjorde varje försök till skyttegravskrig. De orkade helt enkelt inte. Och efter att vi lämnat av Okki kände jag mig också färdig för dagen. Men vi bestämde oss för att åka till Malmö, äta kinamat, shoppa och njuta solskenet. Och efter ett tag stekte solen bort alla skuggor - till och med de mina. Livet blev lite lättare att leva. Jag gjorde ett storfynd på Noa Noa (så värd det med tanke på stipendierna som dråsat in) och sen åkte vi till Dalbys stenbrott. Det var formligen iskallt i vattnet men så otroligt skönt. Efteråt jordgubbar och glass på gräsmattan utanför lägenheten. En hare skuttade fram och sen bort. Mila klättrade upp i ett träd och försvann helt i det gröna lövverket. Och nu grillar vi grönsaker och njuter av varandras sällskap. Jag saknar fortfarande Mana. Mycket mer än jag trodde jag skulle göra. För jag trodde att jag vuxit ifrån separationsångesten - men tydligen växer den fram när det är Mana jag måste separeras från.

Jag försöker se fram emot månaden som kommer. I augusti åker vi på sommarturne och träffar goda vänner. Tills dess kanske värmen håller i sig? Jag får acceptera att ångesten ligger på just nu. Att avboka plåtningar och smita från pluggandet ger mig bara mer ångest. Måste jobba ihop det. Passa på nu när jag mår lite bättre. Boka in massor av plåtningar och njuta av det jobb jag gör! I juli ska vi på bröllop. Därefter blir det rätt lugnt tills Jönssons reser till U.S.A och vi tar hand om katterna. På min trettioårsdag ska vi på långritt uti skogen. Två dygns westernridning firar vi min stora dag.

Lite ljusare liv, lite enklare att leva.

1 juli 2009 - Kokta grodor

Kategori: Secondhandbarn

Livet runt 30 grader är overkligt. Vi öppnar fönstrena på vid gavel. Korsdraget brukar göra att dörrarna smäller igen och blomkrukor ramlar ner. Nu händer...........INGENTING.........igår åskade det och blixten slog ner nära oss så att hela huset skakade. Regnet öste ner och på morgonen var det en stor sjö utanför vårt fönster. Men luften är fortfarande omöjlig att andas. Livet står still. Ångesten tog semester när Mana var här. Iallafall länge nog för att jag skulle hinna dra på andan. Men den är tillbaka. Den får mig att känna mig fullständigt löjlig. Innerst inne är jag ju inte så här?! Innerst inne kan jag se hur Freddi får hjälpa mig med fåniga saker - saker jag kan göra om jag bara vill. Men ändå går det inte. Jag bara glor framför mig och sitter fast i mig själv. Och om jag får välja mellan två saker så vill jag skrika för att det sliter mig itu. Men valen kan handla om något så fånigt som att äta eller sova. Men jag får kallsvett och kan inte andas.

Ångest brukar vara så. Jag vet om det. Men jag orkar inte hantera den alls nu. Allt blir belastning. Att skriva ut ett modellkontrakt. Att sova (om jag sover bort min och Freddis tid och vaknar när han måste till jobbet så kommer jag vara ensam med min ångest). Att äta - för jag fixar inte att göra maten själv och då måste Freddi göra det och han måste gå ut till köket och då måste jag vara själv. Jag vet att jag är knäpp. Jag vet det. Eller iallafall att livet inte borde vara så här. Men det hjälps ju inte att veta hur saker borde när saker är. Så de fortsätter vara.

När jag kan gör jag så mycket saker jag bara hinner. Jag simmar, jag pluggar och städar. Men sen kommer skiten igen och jag blir sittande och skriker inombords. Jävla ångest och jävla sommarlov! Vad nu sommarlovet har med den saken, då jag har ångest  höst och vår också. Ingen större betydelse. Och böcker jag jag läser som samlas på hög utan recensioner. Som om det hade en betydelse. Ingen har ju bett mig att recensera. Det är mina egna krav jag inte klarar av. Men att inte göra något är ett slags accepterande av helvetesgapet inom mig. Jag vill inte acceptera det. Jag vill spjärna emot.

I helgen jobbar Freddi. Jag skulle på födelsedagskalas men som det är nu är en sådan fest omöjlig. Jag kan inte utan Freddi. Det gör mig helt förtvivlad.