Smuleliten

30 juni 2009 - Retuschering

Kategori: Modellbilder


Jag jobbar vidare med att lära mig trix med photoshop. Nu har jag gjort vid en gammal bild på Helena som tyvärr i originalet var väldigt suddigt och saknade djup på sina ställen. Jag är nöjd med mitt svart/vita resultat.

29 juni 2009 - Jag hatar när folk skriver smileys

Kategori: Vardagligheter

Jag hatar när folk skriver "smiley". Det får mig att undra om det saknas en personlighets-kronosom! 

Syftet är troligen att smileygubben ska uttrycka att allt är lite EXTRA trevligt/distanserat/humoristiskt - men resultatet är så otroligt pinsamt. Smileyanvändandet är på samma nivå som fjortisuttrycken "kjamis" istället för "kram". 

Alla hatar visserligen inte smileys eller kjamar! Men jag gör!!!! Bevara mig från gula glada gubbar

(ps jag är själv inte guds smiley-slöaste barn. Jag skriver också de förhatliga tecknen - men jag gör det med den sanna skam vi alla borde känna när vi förnedrar oss själva som människovarelser :)

Haha

29 juni 2009 - Inspirerande bild

Kategori: Inspiration


från en japansk sagobok, tyvärr minns jag inte vilken, men bilden har jag hittat på Journeyroundmyscull.com

29 juni 2009 - Katter

Kategori: Dylika dumheter

De välter lägenheten. De hoppar på varandra, de skriker åt varandra och bajsar ofantliga högar i sandlådan och ibland inte ens det. De välter ner tunga lampor i huvudet på mig när jag sover. De bits när de inte får mat i tid. De bits när de får mat i tid men maten inte sammanfaller med deras galna önskemål. Och  medan de springer fram och tillbaka genom lägenheten och låter som Bröderna McCartney vill jag skrika "Lägg av för fan....är ni djur eller?". Sen slår det mig att det är just vad de är.

Helt otippat

29 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Modellbilder

28 juni 2009 - Saknad efter Mana

Kategori: Vardagligheter

Idag åkte Mana och folket hem till Örebro. Om jag inte visste att jag ska träffa dem i augusti skulle avskedet vara mycket jobbigare. Men det var jobbigt iallafall. Igår drog vi hem till M. Han hade glott på någon fotboll. Vi var där till halv fem på natten. Var okej, men jag saknade Mana, det gjorde jag verkligen. Och det blir väl så. När man träffar någon som får en att känna sig hel, som en liten del i sammanhanget och när den kontakten bryts så blir allt bara tomt.

Imorgon ska jag börja jobba med min bärbara portfolio med de bästa bilderna. Jag vill ha något konkret att visa fram om jag söker jobb eller ska visa upp vad jag kan för klienter/modeller. Jag köpte ett fint fotoalbum på Granit förra veckan och imorgon kommer jag sitta och klippa/klistra hela dagen. Jag behöver komma vidare - se resultat av det jag gör. Bloggen är ett bra verktyg, men fotoalbum känns alltid mer genuint - som om man faktiskt gjort något riktigt och det vill jag ju.

En fräck lemurunge busade med oss igår. Han (jag är av någon orsak övertygad om att det är en han), har en riktigt dryg uppsyn till skillnad från de andra krambjörnarna. Varje gång jag tar ett kort på honom så ser han ut som om han ska explodera av högmod. Och jag måste säga att jag gillar looken. En dryg lemur - eller hur?

27 juni 2009 - På uppdrag!

Kategori: Apsalut

Tropicarie-Magnus bad mig att ta bilder för deras nya hemsida och för vykort. Helst miljöbilder, varför vi ska åka till Tropicariet när det inte finns några besökare. Men när jag laddade upp bilderna från gårdagen hittade jag redan en perfekt bild. Den ska skickas iväg till min fabulösa uppdragsgivare idag så får vi se vad han säger. Själv tycker jag att det är en av de bästa lemurbilder jag tagit hitills!

26 juni 2009 - Dagens lookalike

Kategori: Dylika dumheterFreddis kusin Markus                            Vincent Van Gogh

26 juni 2009 - The King is dead - long live

Kategori: Film och media

Enligt Terry Pratchett kommer uttrycket från en ovanligt blodtörstig drottning (vampyr) som tog lång tid på sig att dö (flera gånger). Men jag syftar förstås på Michael Jackson och hans död. Jag antar att man ska gripas av bestörtning men jag tänker att han äntligen fått frid. Uppenbarligen var han en sargad människa som i grund och botten sökte kärlek. Men han lämnade också tre barn, varav en saknar officiell mamma - och dessa ungar har växt upp i en miljö som knappast kan anses vara ...eh...barnsäker.

Frågan är vad man ska komma undan med som storstjärna. O.J Simpson kom undan och jag tror att Michael Jackson gjorde detsamma med hjälp av sina pengar. Att han var pedofil betvivlar jag inte ett ögonblick. Nå...jag hoppas att mannen slutligen fick frid.

25 juni 2009 - Tänk om Gud

Kategori: Dylika dumheter

är den som plåtar? Varje ögonblick, varje litet tillfälle i ditt liv så plåtar han. Och en dag ska du sitta och titta på ditt liv i bilder och hoppas att du ser bra ut på iallafall EN bild. Med det i sinnet skadar det ju inte att sträcka på sig och titta upp mot vår Herre och le någon gång ibland.

Hoppas det finns retuscheringsprogram i himlen! Helvetet skulle vara överexponerade bilder i högst osmickrande vinklar på dig, när du precis grävt upp lite grott ur näsan.

25 juni 2009 - Lettura update

Kategori: Lettura

Det har blivit en del läsande utan några recensioner. Så är det ju ibland. Men nu ska jag börja uppdatera igen så jag slipper bokhögarna. Idag läste jag ut "Dödens dokument" av Kaplan. Det har tagit mig mer än en månad eftersom innehållet är så smärtsamt att ta del av. Art Spiegelmans version av Paul Austers "City of Glass" var skum men mycket bra. Den judiska mystiken hjälper mig att förstå lite mig på Auster! För närvarande har jag ingen stor bok på gång.


Läst och ska recenseras:
City of Glass av Paul Auster
Adolf av Osamu Tezuka
Jonathan och David av Cynthia Voight
Dödens dokument av Chaim Kaplan
Människohamn av John Ajvide Lindqvist
Den judiska mystiken av Gershom Scholem
The discworld companion av Terry Pratchett

25 juni 2009 - Ömkutveckling

Kategori: Lyckligmapp

Humlor är söta men farliga. Det är Kami också har jag lärt mig. Jag ser ut som ett krigsoffer, men det var det värt. Jag har fått träffa Mana i två dagar och hon är mer underbar än jag föreställt mig. Det känns lite konstigt ibland, vi har haft all vår kontakt på internet och plötsligt står hon där framför mig och vackra människa, men jag blir rädd. Rädd för att inte duga och för att hon ska komma på mig att inte alls vara särskilt trevlig och social. Igår rusade vi runt i bokhandlar, vi hade tur för alla mina favoriter var öppna. Stan var rätt kaotisk, och det var varmt som en majbrasa. Iförrgår åkte vi in akut med min humlebrända hand och igår kunde jag inte tänka på något annat än att få klia mig. Men om jag kliade så gjorde det ännu mer ont och kliade ännu mer. Det lugnade ner sig när vi kom hem. Agador och Ebba stack och gömde sig, ett jävla beteende som jag aldrig sett tidigare - å andra sidan var Mila förtjust i Bex och jag bara glodde när hon lät Bex klappa henne och faktiskt spann. Underliga vidunder. De tycks dra lott på morgonen för att välja personlighet. På kvällen följde vi med till Löddeköpinge. Handen kliade som besatt och jag pallade inte. Kände mig så dum när jag satt där och inte kunde koncentrera mig. I vanliga fall är det hörseln som sätter hinder, men min hand var som Guds pekfinger som satt och petade på mig exakt hela tiden, "det kliar ...det kliar.....det gör ont....ha...nu kliar det lite till. Freddi tolkar...men det kliar..." ja Herregud. Så till sist fick vi ge oss och åka hem. Men gissa vad?Jag vaknade klockan sju och då var handen inte svart länge. Den matchade solskenet och min räliga sönderstuckna arm från blodprovet skiftade i en purpurröd nyans för att inte tala om benen som Kami tuggade på och som nu har samma ton som mina turkosa haremsbyxor. Men jag är rätt nöjd! Ändå. Igår klarade jag av att träffas utan att ta något lugnande. I förrgårdaden dock knaprade jag Sobril som om det var tictac tabletter.


Imorgon ska vi äntligen hälsa på lemurerna. Jag längtar. Och i augusti precis på vår bröllopsdag så ska vi ta oss en veckas kärleksturné runt om i landet. Först besöka underbara Ebba-Kristina och Anders, sen en tur upp till Ellinor om hon har tid för oss - hon flyttar just nu och kommer antagligen vara rätt upp i varv (men liten kram kanske?). Sist men inte minst Jenny och småglinen Astrid och Ingrid och Martin Mååånsson förstås. Hela hans familj. Jäklar vad jag kommer kramas. Sist men inte minst? Äh....allt handlar ju egentligen om Mana. För Örebro ligger ju ...eh...raka vägen till Göteborg eller nåt. Så henne ska vi våldsgästa också. Örebro....länge sen jag var där, och då ville jag ju inte alls (gymnasiet, tvångskommenderad att studera där för att Alvikskolan inte ville betala teckentolk - men jag fick min vilja igenom ändå).


Nu ska jag inte belasta min stackars hand mer. Det har varit grymt att träffa Mana och en del av ångesten jag haft har lagt sig. Men inte allt. Och det är tufft. Men så skiner solen igenom. Som igår när Malin hörde av sig och sa att jag  måste höra av mig även om det inte "är något" och det var så jävla skönt att höra. Och ännu gladare blev jag av att pajasen Harris blir kvar hos Malin nu. Och det betyder mer spex framför kameran och en glad framtid för en härlig unge.


Peace out

25 juni 2009 - Eyes full of sky

Kategori: Modellbilder

24 juni 2009 - KBT: Kognitiv Beteendeterapi

Kategori: Dylika dumheter

Efter ekonomisk kris och plötsligt uppköp av Ängelholmsbaserad Koenigseggs har många SAABar hamnat i en allvarlig existensiell identitetskris. Tankar som "Vem är jag nu? Duger jag som jag är? Är jag cool nog? Är jag sportig nog? Ser min baklucka stor ut i den här vinkeln?" dyker självklart upp som reslutat av de slimmade och hypercoola styvsyskonens entre.
Idag såg vi en SAAB som påbörjat försöken att komma till rätta med dessa traumatiska tankar och nu försöker acceptera de nya levnadsvillkoren.
Stor eloge till SAAB 9000 CSE!

24 juni 2009 - Dagens look alike

Kategori: Dylika dumheter


Rebeckas mamma i tonåren              Alyson Hannigan

24 juni 2009 - dagens rock ´n roll

Kategori: Fotofrenesi
23 juni 2009 - Okej två till då - favoritbilderna!

Kategori: Fotofrenesi


23 juni 2009 - några till

Kategori: Fotofrenesi23 juni 2009 - lyckligaste hunden i världen

Kategori: Lyckligmapp

22 juni 2009 - Dagens Sandra

Kategori: Modellbilder

21 juni 2009 - Grattis i efterskott

Kategori: Lyckligmapp

Anders fyllde år 19 juni. Han och Ebba-Kristina var i London och firade. En försenad hälsning kommer dock här :)


Klicka på bilden för att komma till Anders Celins hemsida

21 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Modellbilder

20 juni 2009 - Dagens tjej

Kategori: Fotofrenesi
19 juni 2009 - Dagens syskon på midsommar

Kategori: FotofrenesiEdith

Hedda

18 juni 2009 - Tristess

Kategori: Vardagligheter

Modell sjuk i förkylning så det blir ingen plåtning idag. Trist trist trist. Men jag tror det är Guds sätt att säga mig att jag bör rappa på att läsa min Bosch bok om kristen mission. Så jag lyder order :9

knepigare än så är det inte.

17 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Lyckligmapp

17 juni 2009 - Noa Noa rea

Kategori: Min garderob

Sommarea. Jag hittade mitt favoritplagg från Vårens session till halva priset. Lycklig

17 juni 2009 - Freddis dagens bild

Kategori: FotofrenesiDagens bild härstammar från gårdagens utflykt till Helsingborg. Först en tur till Fågelparken i Påarp och därefter en lyckoexplosion hos lemurfamiljen på Tropikariet.

16 juni 2009 - Nattlista

Kategori: Lettura

Litteraturlistor är heroin! Den här hittade jag hos Mana. Omöjlig att INTE svara på. Så därför -

Senast köpta inbundna bok: "Hitlers sista resa" av Georg Steiner lånade jag på biblioteket och den visade sig vara så läskigt bra att jag behövde ha den inbunden. Under högläsningen mot slutet av kvällen sitter den som smäck!
Senast köpta pocketbok: Paperweight av Stephen Fry
Favoritgenre: Faktaböcker och biografier om förintelsen, samt komiska pärlor av Terry Pratchett. Jag säger aldrig nej till en Stephen King heller.
Ultimata längden på en bok: Jag läser sällan korta böcker. De brukar vara minst 400 sidor. Jag vill egentligen säga att jag inte gillar tegelstensromaner, men med tanke på hur många av mina favoritböcker som är just såna - så skulle jag babbla väder
Favoritbokhandel: Läslusen i Lund, tradera och diverse loppisar
Favoritbibliotek: Svårt! S:t Lars förra patientbibliotek var grymt. De hade alltid nya böcker och ett äldre utbud som jag dregglade över. Sjukhusbibliotek i stort brukar vara bra! 
Favoritplats att läsa (i hemmet): Sängen. Jag gillar inte att sitta upp när jag läser.
Favoritplats att läsa (utanför hemmet): Att läsa när man är på väg någonstans, på tåg, eller buss är en höjdare. Jag slappnar av när jag har något att läsa och vet att jag har en tid som begränsar mitt läsande - om jag kommer ihåg att stiga av
Fem författare du alltid köper i inbundet format: Klassiker vill jag gärna ha inbundna. Men egentligen föredrar jag att läsa pockets och vika hundöron och stryka under och över och skriva i marginalen.
Bästa lässnackset: Reisenkolor
Bästa läsdrycken: vatten
Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Jag vill ha tyst när jag läser. Musik stör mig bara.
När på dygnet läser du helst? Dygnet runt typ
Bästa bakfylleläsningen: Läser inte när jag är bakfull för jag mår illa då och av det skälet blir jag sällan bakfull - eller full.
Bästa kollektivtrafikläsningen: Deckare

16 juni 2009 - Allt blir så fixerat

Kategori: Fotofrenesi


Jag ser Världen genom en kameralins. Världen är vacker. Men allt blir liksom så fixerat. I varje buske och varje solnedgång ser jag en modellsession. Jag kan inte se en vallmo vid vägkanten utan att föreställa mig vilken modell som skulle passa att vara blomsterälva ala vallmo. Det är en helt ny värld för mig. Även om jag fotograferat förut så har jag aldrig gjort det på detta sätt. Detta intensiva, lekfulla och fullständigt självsäkra sätt. Som om jag aldrig gjort något annat. Fixeringen går ut över allt annat. Jag läser visserligen, men böcker som ska recenseras staplas på hög för att jag inte kan koncentrera mig. Jag tänker att det kommer gå över när jag fotograferat "klart", men jag får nya idéer exakt hela tiden. Nu och nu och nu och nu. Vad ska jag göra med alla bilder som kastas ut ur mina sinnegångar? Det måste vara så här författare känner sig när de inte kan sluta skriva. Jag skriver en bild.

15 juni 2009 - Fotografens favoritbild

Kategori: Modellbilder


Makalöst förtjust i denna. Hamnade direkt i min portfolio. Funderar på att skriva ut den och ha på väggen. En av mina bästa bilder någonsin!

15 juni 2009 - Landskapsfotografi

Kategori: Fotofrenesi

Ska plugga en timme sen ska vi ge oss ut och gå någonstans en bit härifrån och fota lite mer. Jag har tusen idéer för nya fotografisessioner med Sandra. Hon har bara haft berömmande ord om det jag åstadkommit hitills och det känns så himla kul och värmande. Jag börjar tro att jag kan det här. Jag börjar tro att jag är bra på det här. Jag är inte rädd mer. Det är en nåd.

15 juni 2009 - Girl next door (you wish)

Kategori: Modellbilder

14 juni 2009 - One true self

Kategori: Modellbilder

d
Bilden ingår i sessionen

14 juni 2009 - Ännu mer Sandra

Kategori: Modellbilder


Denna bild är inte en av dem som ska finnas i den slutgiltiga sessionen. Men Sandra var så duktig att jag sitter med en mängd bilder som jag kan leka med och prova mig fram. Denna fantastiska bild har jag bara gjort svartvit. Den är inte retuscherad alls. Kolla in tjejens ögon!

14 juni 2009 - Freddis dagens bild

Kategori: FotofrenesiI går var vi ute och tog en promenad i ruskvädret. Elinleticia tog på sin gula regnkappa och på en kulle på en bänk tog vi en paus.

13 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Modellbilder

Sessionen gick så bra att jag har runt sju bilder att jobba med som är kanon. Somliga är suddiga och ska vara så - jag tycker att de har enorm intensitet. Som denna porträttbild i liliac

12 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Modellbilder

Jag behövde inte sätta vingar på modellen den här gången. Hon hade dom inbyggda. Sandra är definitivt en av de trevligaste modeller jag jobbat med. Och de närmaste dagarna kommer jag frossa i bilder på henne :)

11 juni 2009 - Den ljusnande framtid är vår

Kategori: Vardagligheter

Lägesrapport
Måndag:
svärmar av dem drar runt på Lunds gator. Skriker. Skränar. Visslar. (Årets visselpipor låter extra mycket.) Tutar och håller upp megafoner (i vilka de inte skriker då dessa megafoner har förinspelat skrik). Som gångtrafikant eller cyklist befinner man sig plötsligt fångad i ett stor skrikande, visslande sjok i vitt och blått och gult.  Som en hysterisk manet som glider fram över gatan och i stället för att brännas spränger ens trumhinnor.
Tisdag: Stadsparken är barikaderad. Visselpipor skapar samma stämmning som när Hutuer slaktar Tutsier i "Shooting dogs". Ölflaskor ligger slängda överallt som tomhylsor efter luftvärnsvapen. kanoner
Onsdag: Samma visa. (Och ni vet vilken visa.) Skrändängan "Fy fan vad vi är bra" ringer absurt i mina öron  när de som skränar ut sin förträfflighet knappast behärskar konsten att gå och ännu mindre att artiklulera fram orden. Vad är det egentligen de är bra på?
"För vi kan raggla på gatan, och vi kan skrika som satan. Fy fan vad vi är bra"?
Torsdag: Tystnad. I Stadsparken står en klunga ungdomar och sjunger "Den ljusnande framtid är vår." Några håller i champangeglas. Någon dricker upp en öl och går sedan bort och slänger flaskan i en papperskorg. Inga visselpipor. Inga tutor. Inget "Fy fan va vi är bra." I stället en grupp studenter som verkar uppriktigt glada och stolta över att ha tagit studenten. Som inte verkar skrika ut sin desperation i frånvaro av framtidstro.

Vad är skillnaden? Använder de måndag till onsdag att släppa iväg de uppgivna och desperata för att sedan släppa dem som verkligen har en ljusnande framtid?
Något är annorlunda. Vi får se vad som händer i morgon. Dessa kanske går runt på stan och ställer upp välta blomkrukor, plockar upp tomglas, och hjälper gamla tanter över gatan.
Då kanske de släpper ut dem som är vår framtid.//Freddi

11 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Fotofrenesi

10 juni 2009 - Dagens snigel

Kategori: Fotofrenesi

9 juni 2009 - Datorstädning

Kategori: Vardagligheter

Fan, min dator är proppfull med stuff som måste bort. Jag skriver ut dem på cd-skivor och sen glömmer jag vad jag la över. Och varje gång jag gör det är jag lika övertygad om att jag kommer minnas "den här" gången. I övrigt har dagen varit okej. Jag fick godkänt på min judisk mystik tentamen! Jag har varit och simmat och fotograferade tidigt imorse. Och jag har uppdaterat min status på fotosidan respektive modellbilder till silver/guldmedlem - så jag kommer få behövlig kritik på mina bilder och utvecklas. Vad övrigt är - är okej.

9 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Fotofrenesi

8 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Fotofrenesi


Solskens genvägar

8 juni 2009 - Födelsedag

Kategori: Vardagligheter

Bror David fyller år idag. Vi gratulerar från Skåneland!!! Krokodilkramar!


7 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Fotofrenesi


Två plåtningar planerade för veckan som kommer. En på onsdag och en på fredag. Båda modellerna känns roliga och kreativa - något jag verkligen behöver nu!

6 juni 2009 - Våldtäkt

Kategori: Lyckligmapp


Det går vilt till ibland när man är kär

6 juni 2009 - Sveriges nationaldag

Kategori: Fotofrenesi

5 juni 2009 - Sånt man drömmer om

Kategori: Fotofrenesi

Jag drömmer om en riktig rococosoffa i rött som jag kan placera mina modeller på. Men såna kan kosta exakt hur mycket som helst så jag får fortsätta drömma. På fredag har jag plåtning med en ubersöt tjej som heter Sandra och är lite lik modellen Lily Cole. Jag längtar efter att knäppa av en serie underbara bilder.

4 juni 2009 - Gör jag något annat?

Kategori: Fotofrenesi

Gör jag något annat än fotograferar just nu? Egentligen inte! Har svårt att göra mer än en sak samtidigt. Så det blir antingen broderande, fotande, läsande eller bloggande. Inte allting samtidigt. Dock läser jag en väldigt bra bok just nu "Människohamn" av John Ajvide Lindqvist

4 juni 2009 - Hundpromenad i Dalbystenbrott

Kategori: Vardagligheter

Igår blev vi med katter. Två stycken i en månad, eftersom Maas åker till Spanien. Max bor hos oss men Billy är ute och bor ensam i sin stora lägenhet när han kommer in efter en lång dags slit ute i det gröna. Vi får låna Maas bil under tideen och det är rätt grymt att slippa Bilpoolen. Imorse tog vi med oss Okki på långpromenad i Dalbystenbrott. Nu ska vi äta grillspett och sen ska Freddi till jobbet. 

3 juni 2009 - Dagens femme fatale

Kategori: Modellbilder

Under fotosessionen med Linn har jag utvecklats i photoshop. Denna bild har jag gjort OMFATTANDE retuschering på. Mitt mål var att skapa en bild som utstrålar glamour, men har kvar naturligheten.

Dock ska noteras att denna bild är retuscherad i många timmar. I vårt skönhetsfixerade samhälle där unga tjejer och killar känner pressen att se perfekta ut  - måste denna bild sättas i sitt sammanhang.

2 juni 2009 - Äntligen avslutad session

Kategori: Modellbilder


Färdig session. Nu stundar fotosessioner med nya modeller. Spännande!

1 juni 2009 - Dagens bild

Kategori: Fotofrenesi


Titta till vänster, titta till höger, titta till vänster en gång till. Eller gör som den här coola fasanen - skit i faran och inse att du är kung över Skåne och har företräde - i allt iallafall om det finns en ank-skylt i närheten!