Smuleliten

27 september 2009 - Bloggschizofreni

Kategori: Vardagligheter

Det måste få finnas rum till att vara grinig och berätta om livet som det är. Agador räcker inte som ersättning. Jag älskar att lägga ut bilder och inspireras, men jag saknar att ha en plats att vara grinig på.

Så.....smuleliten är officiellt min pms-håla.

26 september 2009 - Alvtegen suger

Kategori: Lettura

Folk har försökt pracka på mig Karin Alvtegen i flera år nu. Jag har konsekvent vägrat. Men nu har jag belägg för mitt avståndstagande. Idag läste jag ut hennes senaste bok "Skugga" och det var en av de tråkigaste böcker jag läst. Förutsägbar som bara tusan och när jag trodde att den inte kunde bli sämre - så sjönk den till oväntade djup. Boken handlar om en nobelpristagare och hans familj som naturligtvis bär på en mörk hemlighet som hotar att komma till var mans öra. Inbäddat i det meningslösa tjatet på 400 sidor finns pedofili, skumraskaffärer, otrohet och självmord. Det saknas bara en mimare.

Det var först när jag läst ut boken som jag insåg att författarens alster inte bara är tristessen personifierad - utan även för sig med faktafel. I boken är en av huvudpersonerna en barnöverlevande från Treblinka. Flickan skulle ha överlevt i tre år innan hon befriades från "koncentrationslägret". Alvtegen tycks inte brytt sig om faktagranska sina uppgifter, för Treblinka var inte något koncentrationsläger - utan ett förintelseläger, där ankomna judar omedelbart tvingades lämna ifrån sig värdesaker och bege sig till gaskammaren. I lägret fanns inga barn och även för de judar som jobbade i sonderkommandot var överlevnadstiden månadskort.

För mig är författarens val att plocka in en "överlevande" från nazisttidens fasor slentrianmässigt. Det finns ju inte en deckarhistoria (eller psykologisk tristthriller om man nu föredrar det) som saknar sina nazister!!! Det är tröttsamt och provoaktivt att en berättelse inte bär utan en sådan intrig! Jag är less på skiten. Och om man nu verkligen MÅSTE ha en förintelsehistoria inbäddad i hela härligheten, så kan man väl ändå faktagranska rubbet när man är klar?

Efter några kapitel började jag kolla hur långt jag hunnit och hur många sidor jag hade kvar. Ett himla dåligt tecken när det gäller litteratur. Efter halva boken utläst varvade jag den med "Vetenskapsteori för nybörjare" som ingår i min kurslitteratur för socialt arbete. Den nämnda boken är en tråkig faktabok som vänder sig till folk som är intresserade av att "få en introduktion till det vetenskapliga sättet att tänka. Den tar upp olika vetenskapliga tillvägagångssätt och resonerar kring deras för- och nackdelar" ----

och den boken valde jag framför att roa mig med en Alvtegen. Jag känner mig korkad som ödslat tid på en så överskattad historia som "Skugga". Boken får en etta i betyg (och så högt betyg enbart för att Alvtegen har ett vackert språk).

Nu ska jag fortsätta vara grinig inofficiellt.

23 september 2009 - En ny Pratchettbok snart ute

Kategori: Film och media

Läs mer på agador.blogg.se
jag kommer nog inte använda denna blogg särskilt mycket. Den blir till privata saker och då kommer jag nog iallafall hänsvisa från Agador att jag skrivit något nytt. Så återigen - adda Agador så du kan läsa och se mina bilder varje dag. puss

21 september 2009 - En schyst deal

Kategori: Dylika dumheter

Jag blev kontaktad via mejl av en trevlig och förtroendeingivande kille vid namn Patrick KW Chan. Tydligen har jag förutsättningar som passar perfekt för hans affärsverksamhet och han vill ha mig med.
Jag känner mig både smickrad, utvald och glad för denna möjlighet.
Snart kommer jag att tjäna mycket pengar och kan sluta mitt jobb och göra vad jag vill om dagarna. Först ska jag bara leta fram mitt kontonummer och skicka honom så vi kan börja göra affärer.
Bifogar hans mejl så att ni kan se själv om ni inte tror mig.

/Freddi

"För er uppmärksamhet
 
Det är förståeligt att du kan vara lite orolig eftersom du inte känner mig men jag har en lukrativ affärsverksamhet förslag av ömsesidigt intresse att dela med dig. Jag fick din referens i mitt sökande efter någon som passar min föreslagna affärsrelation.
 
Jag Patrick KW Chan Executive Director & Chief Financial Officer för Hang Seng Bank Ltd Jag har en dold verksamhet förslag för dig. Jag måste be dig hjälpa mig att köra ett företags projekt från Hong Kong till ditt land. Det innebär överföring av en stor summa pengar. Allt som rör denna transaktion skall vara rättsligt göras utan problem. Vänligen sträva efter att nå största möjliga diskretion i allt som rör denna fråga. 
 
När pengarna har framgångsrikt överförts till ditt konto, ska vi delar i förhållandet som skall godkännas av oss båda.
 
Jag föredrar du nå mig på min privata e-postadress nedan och slutligen efter att jag skall förse dig med mer information om denna operation.
 
Vänligen om du inte är intresserad ta bort det här mailet och inte jaga mig eftersom jag lägger min karriär och livet av min familj på spel i denna satsning. Även om inget vågade ingenting vunnit.
 
Din tidigaste svar på detta brev kommer att uppskattas. 
  
Vänliga Hälsningar
chan.patrick"

21 september 2009 - Allt för min syster

Kategori: Lettura

 Boken handlar om en familj. Mamman har tidigare varit advokat men är nu heltidsmamma. Pappan är brandman. Dom har en son som heter Jessie och är familjens rebell. Faktum är att han mår så dåligt att han blivit pyroman vilket kanske är ett slags sätt att få hans pappa, som är brandman, att notera honom. I familjens mitt står Kate. Hon har cancer. Hon borde egentligen inte leva. Hon har överlevt 10 år längre än vad läkarna sa. Men detta har hon gjort med hjälp av sin syster, Anna. Kate och Anna älskar varandra, precis som de flesta syskon gör, men det går aldrig att ta miste på att Annas syfte i livet är att rädda Kate. Att bistå med sin egen kropp som är designad för att hjälpa Kate. När föräldrarna först fick höra vad som hänt med leukemi, gav läkarna dem rådet att skaffa ett barn som skulle bli idealistisk donator till Kate. Anna är det första designade barnet. Hon lever för att hennes syster ska kunna leva.

Denna berättelse är berättad utifrån hela familjens perspektiv. De får egna kapitel där de får berätta sin historia. Vilket skapar en väldigt bra balans eftersom det är svårt att döma när både mamman systrarna, Jessie och pappan har rätt. Alla har ju rätt på sitt sätt men Anna mår inte bra. Hennes syster har nyss återhämtat sig från cancer men har insjuknat igen och denna gång sitter det i njurarna. Hon behöver en njurtransplantation. Och eftersom Anna även tidigare har fått ge blod och benmärg tycker familjen att det är självklart att hon även ska donera en njure till Kate.

De eventuella riskerna som Anna tar tycker föräldrarna är försumbara i jämförelse det Kate får stå ut med. Man skulle kunna säga att de inte behandlar Anna som en individ, utan det som Anna senare skriker till sin mamma: ”Ett livskärl”.

Boken börjar när Anna kontaktar en advokat för att inleda en process mot sina föräldrar. Hon vill få egenbestämmanderätt över sin egen kropp trots att hon ännu inte är myndig. Hon gör detta vid ett tillfälle då hennes beslut är av avgörande betydelse för Kates liv. Men poängen är att alltid är sådana tillfällen. Dom upphör inte.

Annas mamma upplever att Anna är oerhört egoistisk och kallhjärtad. Men hennes far visar en förståelse och blottlägger ett tvivel han har haft kring det etiska i att använda Anna som donator, som han har haft i många år.
Denna bok handlar mycket om förnuft kontra känsla. Vissa livsavgörande situationer är det helt enkelt inte möjligt att objektivt avgöra en sak som gynnar det ena barnet men utsätter det andra för fara om målet är överlevnad.
Vi får följa den rättsliga processen mot Annas föräldrar och hur detta kommer att påverka dem som familj. Splittra dem och gjuta dem samman igen för att återigen splittras.

Det här är en mycket intressant bok eftersom den tar upp livsavgörande frågor och etik. Boken berör många av de problem som vi moderna människor tampas med eller kommer att tampas med. Förmågan att kunna designa ett barn för att kunna upprätthålla livet på ett annat: kan det vara etiskt försvarbart? Boken ger alternativa sätt att se på det utifrån hela familjens perspektiv – mamma, pappa, bror och syster – vilket gör att berättelsen aldrig blir ensidig och att man känner empati med alla personer och det de går igenom. Det här är en sträckläsarbok. Den är originell samtidigt som det känns som om den är utformad dramaturgiskt för att blir en film. Upplägget är otroligt idealistiskt och alla personerna är sympatiska och lätta att känna sympati för.  Och det blir på något sätt den mycket empatiska bilden i sig krackelerar i en massa frågor. Det finns något tillrättalagt i denna berättelse. Eller om man får säga så – sentimentalt. Men jag tror det är där jag inte kan ta berättelsen till mitt hjärta för jag är smått allergisk mot alla söta snyfthistorier. Jag är en cyniker vilket jag är medveten om och vill lägga en brasklapp att min betraktelse över denna bok - som möjligen lite för konstruerad och möjligen lite för sentimental – ändå är en bok som har och kommer att beröra massor av människor. Denna bok har ett budskap och handlar om något så viktigt som etik. Min inte helt jublande attityd är bara en individuell åsikt. Jag rekommenderar denna bok att läsas av alla. Och trots den kritik jag harutdelat så gav jag denna bok en stark fyra i betyg.


Jag fick den här boken i present från Mana och det var först nu som jag hade tid att läsa den. Stort tack för en skön läsupplevelse vännen!

15 september 2009 - Tommare än vanligt

Kategori: Secondhandbarn

Ja denna blogg börjar kännas lite ödslig, eftersom jag förälskat mig i agador och mest verkar där. Och eftersom det är tusen år sedan jag producerade en vettig bokrecension så har jag inte haft så mycket att skriva om. Jag fortsätter bana igenom Missionsteologi boken paralellt med en bok om Eichmann av pastor Hull, som också ingår i min läskurs. Utöver det har jag en recension på "Stengrunden" som väntar och på födelsedagsboken som jag fick av familjen Jönsson (stort tack i efterskott) - "Konsten att fylla trettio".

Idag eller snarare i natt vaknade jag av att klockan ringde. Den hade på ett eller annat sätt blivit felinställd så klockan var bara fyra eller något och jag kunde inte somna om. Mina ben värkte efter dagen utan rullstol dessförrinnan och jag låg och oroade mig för att orka morgondagen. Och det gjorde jag inte. Jag var så trött att jag var gråtfärdig och till sist ställde jag in hela dagen eftersom jag knappt orkade avläsa Freddi.

Nu mår jag lite bättre och har lärt mig min läxa. Det är knäckande att behöva använda rullstol, men hellre det än att få så här ont och bli så trött. Jag kan använda både kryckor och rullstol och alternera! Imorgon är det friluftsdag för Hvilan och jag kommer inte vara med (känns onödigt att spela brännboll i rullstol när man kan sitta hemma och plugga missionsteologi - jihaaah). Ska gå till sängs redan nu så jag är pigg och alert nog att avsluta hemtentamen imorgon (tvivelaktigt om jag hinner, men optimisten i mig säger....eh...egentligen ingenting...så skitsamma).

På agador.blogg.se finns en ny modellbild på Hien och inspirationsfotografer. Snabba dig dit och titta!

14 september 2009 - Fler bilder från dagen

Kategori: Fotofrenesi


14 september 2009 - Idag

Kategori: Film och media

Idag har jag plåtat en massa och klarat en hel dag i skolan utan rullstol. Bravader! Men nu orkar jag inte ens forma en enkel tanke så jag ska sova. Imorgon kommer fler bilder från Hvilan. Denna vackra på Haijen i old fashion sepia-ton.

11 september 2009 - Vilken röra

Kategori: Film och media


Sex dagar har jag på mig att skriva och lämna in en hemtentamen på två böcker jag ännu inte är klar med. Jag har skjutit det framför mig och nu är det för sent att vela. Så hela helgen är avsatt för missionsteologi och minst av allt "Inglorious Bastards" som annars hade varit lek och ro för sinnet tillsammans med kompis. Blä. Men så är det! Nu tycker jag visserligen att fjorton A4 är lite mycket för en sketen fem poängs läskurs - men jag lär mig iallafall hur jag ska käfta emot lärarna på folkhögskolan *flinar*....

Fortsätt en sväng till Agador för där finns ny modellbild och en friskfräsh bön!
STÖN

10 september 2009 - Besök Agador.blogg.se

Kategori: Film och media

Några kanske märkt det men denna blogg håller långsamt på att läggas ner, eller snarare förflytta till ett annat ställe. Smuleliten kommer finnas kvar med sina recensioner, personliga betraktelser, kort och gott mitt liv. Men agador.blogg.se blir plattform för mina bilder. Så dessa flyttas nu långsamt (för det finns så himla många) över till agador. Förhoppningsvis kan jag tömma hela min fotofrenesi mapp med tiden.

Ni som fått bloggadress i skolan, om ni misstycker till att jag publicerar en bild på dig och vill att jag tar bort den, kontakta mig på elinleticia@hotmail.com  så gör jag så omedelbart! Och ni som gillar bilderna och vill se fler....

tramp tramp tramp
iväg till

agador.blogg.se
Vidare är det även där en nyhet presenteras nämligen DAGENS BÖN. Jag vet inte exakt hur frispråkig man får lov att vara men mina böner är både allvarliga och humoristiska. Och förhoppningsvis också inspirerande.


NOTERA DETTA ÄR INTE MIN BILD!!!! BARA ÄLSKADE DEN NÄR JAG SÅG DEN ...

10 september 2009 - Dagens

Kategori: Min garderob

9 september 2009 - Övertramp, röd flagg

Kategori: Vardagligheter

Vecka 2
Jag sitter utanför Elinleticias klassrum. Jag har funnit mig ett hörn där jag packat upp min dator och kopplat ut mig på internet via 3G. Har jag bara detta spelar det ingen roll var jag är. Jag kan lika gärna sitta hemma i min kontorsstol som i en trappa på Hvilans folkhögskola.
Ned för trappan kommer en av Elinleticias lärare. Han passerar mig och stannar sedan upp. Vänder sig om och frågar:
"Det är du som hjälper hon i SKG som sitter i rullstol?"
"Eh... ja."
"Har du heltidsanställning för att göra detta? Jag menar det kan ju bara bli ett par, tre gånger om dagen som hon behöver hjälp med rullstolen."

Jag håller upp min vänsterhand med vigselringen.
"Ja, på heltid kan man ju säga att jag gör det. Elinleticia är min fru. Jag har fixat så jag jobbar natt så jag kan vara här på dagarna och hjälpa till."

Han stannar upp ett tag som för att bygga om sin världsbild något. Sedan snabbt, på väg ut genom dörren:
"Jaha, vad bra. Praktiskt."

Just när det skedde tyckte jag bara att han gjorde bort sig. Men ju längre tiden gått desto mer börjar jag fundera kring vad han egentligen var ute efter.

Jag vet att han sett mig hjälpa Elinleticia med rullstolen.
Han har då av det dragit slutsatsen att jag är Elinleticias personliga assistent.
Han har därefter funderat kring detta och gjort vidare antaganden: Elinleticias personlige assistent jobbar sammannlagt 30 minuter om dagen och sitter övrig tid och latar sig.
Detta ger han sedan uttryck för inför mig.
Till vilken rimlig nytta?

ÄVEN OM jag nu varit personlig assistent, vad ville han tillsammans med mig komma fram till?
- Att det är slöseri på samhällets pengar att ha en personlig assistent som sitter och dräller när det bara behövs så lite hjälp?
- Att jag bör hålla med om detta?
- Att jag borde skämmas och i stället göra lite nytta under den tid jag inte hjälper Elinleticia. (Diska i köket? tvätta hans bil? plocka fallfrukt? VAD?!)
- Att Elinleticia borde  skämmas som upptar resurser från samhället. Resurser som kunde använts till annat. (Se "tvätta hans bil mm.")
- Att han och jag ska bilda en pakt som ska titta menande på Elinleticia och med underförstående hummanden sända uttrycket: "Jaha ja, där sitter du i rullstol och blir uppassad."?

Hur jag än vrider och vänder på det förstår jag inte seriöst vad ha ville komma fram till. Och detta OM jag hade varit personlig assistent - något han bara fördomsfullt och värderande antog.
Jag och Elinleticia fick bli två dockor i hans inre, dömande dockteater - helt frikopplad från en verklighet som han egentligen inte verkade riktigt bry sig om. Då han helt tappade intresset när hela grunden för hans antaganden falsifierades.

9 september 2009 - Ännu mer foton

Kategori: Fotofrenesi


För att se fler bilder se agador.blogg.se

9 september 2009 - Porträtt av klasskamrater

Kategori: Fotofrenesi


9 september 2009 - Dagens lilla gröna

Kategori: Min garderob

8 september 2009 - Långsam övergång

Kategori: Lyckligmapp

I förlängningen är det meningen att jag kommer blogga på agador.blogg.se som framför allt är en inspirationssida med vackra bilder, mina egna fotografier, tips på vackra kläder, roliga prylar och andra ytligheter. Denna blogg kommer bli renodlat personlig och troligen lösenordsskyddad.

Det är ett hett tips att göra agador till en favoritlänk, för det är där mina bilder kommer publiceras och där kommer jag ha mitt hjärta. Med agador.blogg.se ville jag skapa en blogg med mindre text men massor av skönhet och glädje. Och jag vill ha DIG med i den processen! Så fjanta dig iväg till min nya blogg och skriv några rader - lägg den i favoriter, för du kommer inte ångra dig!

PUSS

8 september 2009 - Porträtt av klasskamrat

Kategori: Fotofrenesi

Tyvärr glömde jag blixten så bilden blev rätt mörk, får åtgärda det inom kort och plåta i bättre ljus nästa gång! Men jag gillar ändå porträttet. Det känns väldigt öppet och mjukt. En rofylld bild! P.s jag har fortfarande inte lärt mig alla namnen. Det är mitt värsta handikapp bortsett från dövheten och min groteska humor. Namn liksom bara flyger bort! Jag måste i princip sitta hemma med bilder och nedskrivna namn för att minnas och så går det ju aldrig till. Tvärtom förväntas man minnas alla namn efter två genomhälsningar och sen är det försent att säga något. Whatever. Jag får väl be om namn för att fråga vad jag ska skriva "under bilden" - för jag är en rackare! :)

Vi rackare behövs för att Världen inte ska stanna upp av pur uttråkning! Idag berättade någon en vits om skapelseberättelsen som var fnissrolig. Jag funderar på när jag kan berätta min om de två nekrofilerna....
kanske i samband med Jesus och Lazarus? :)

8 september 2009 - Dagens

Kategori: Min garderob

7 september 2009 - Porträtt från Hvilan

Kategori: Lyckligmapp

En av grabbarna i dövklassen som jag plåtade under en rast. Alla i gruppen är hur gulliga som helst. De gör att jag känner mig så välkommen och jag är inte ens med i deras grupp!!! (för att se bilden i svartvitt - som jag troligen kommer presentera den i min portfolio - gå till agador.blogg.se)

9 september 2009 - Dagens så det så

Kategori: Min garderob

6 september 2009 - Existens

Kategori: Film och media


Ibland blir det så där. Missförstånd som gör så ont att man går sönder. Jag orkar inte. Så nu går jag och lägger mig på ett par sömntabletter. Rädd för att inte orka skolan imorgon. Rädd för det mesta faktiskt. Allt jag inte hinner och allt jag går miste om när jag blir förlamad av tröttheten. Imorgon börjar en ny vecka. Jag behöver lapa i mig den energin som finns. Så jag tänker på vår fina präst i Åkarp och på hur det känns när Fisen inte fiser (!)...man får vara glad för det lilla.

5 september 2009 - FinURligt

Kategori: Dylika dumheterDenna maskin kan även användas som klocka.

5 september 2009 - Födelsedagsparty för mig hos Ebba-Kristina

Kategori: Lyckligmapp


Min trettioårsdag var en katastrof, men säg den som gnäller när ens vänner firar ens födelsedag någon vecka därpå. Precis innan vår lilla semesterresa åkte vi till Ängelholm och Ebba-Kristina och Anders, där Dennis mötte upp och vi åt en sagolikt god picnic och jag fick massor av fina presenter. Från Dennis fick jag Wall-E wiispelet (och min glädjeyra kan man beskåda på facebook . Från Ebba och Anders fick jag en illustrerad upplaga av Pratchetts "Hogfather" - som gjorde mig överlycklig. Min älskade man gav mig tidigare under veckan den bästa presenten av dem alla: biljetter till Eddie Izzards show i höst - som även E & A kommer gå på! Det var en mysig seglats och här kommer lite bilder. För att se bilden på Ebba-kristina i färg så får du kika in på agador.blogg.se - jag är rätt nöjd med den bilden! Joltburkarna älskar jag...både bild och innehåll! Jag har nästan glömt hur joltfixerad jag var för ett par år sen. När man väl börjat så är det svårt att sluta!

Nå, puss och tack mina vänner för att ni gjorde firandet så fint och för att ni är som ni är!
4 september 2009 - Fisen ställer till trubbel

Kategori: Lyckligmapp

Lyra har ju som bekant bytt namn nåra gånger. Hon lystrar fortfarande inte till något speciellt namn. Men eftersom hon fiser på ett rätt makalöst vis har hon fått smeknamnet Fisen. Och det passar ju bra eftersom matte kallas för Prutten! Fisen är till och med döpt till Fisen hos veterinären. Lyra Fisen Högabo heter den kära katten nu. Men hon låter fortfarande som en Syrsa!

4 september 2009 - lettura update

Kategori: Lettura

Det går segt med läsandet. Iallafall i förhållandet till hur det brukar vara! Mana kom med en bra idé i början av veckan om att skaffa Lettura en blogg för att öka antalet läsare. Det är på gång! Men ännu inte klart. I övrigt har jag under de senaste veckorna läst "Konsten att fylla trettio", "Gossip girl", "Gossip girl - ni vet att ni älskar mig", och gjort ett par omläsningar av Pratchetts bokskatt. Recenserat har jag visst inte alls. Just nu läser jag Martin Månssons bok om pansarslag och Bo Gertz "Stengrunden". Jag är förtjust i båda.

Jag tror jag ska tillåta mig själv att läsa lite långsammare än jag brukar göra. Jag älskar ju långa böcker, men nu med skolan när jag kommer hem alldeles dimmig av trötthet, söker jag mig hellre till mina gamla favoriter. Böcker jag känner till och älskar. Freddi och Mana är dock i läsartagen vilket syns på Manas boksida och snart på lettura.

Jag uppmanar er bloggläsare att störtdyka in i någon mysig bok så här på höstkanten. Ta chansen att sörpla en chailatte och njuta av Michael Faber, Terry Pratchett, Camilla Läckberg eller någon annan goding. Mycket läsa gör dig klok - därför läs varenda bok!

4 september 2009 - Dagens modellbild

Kategori: Modellbilder


Siluetter och Hien kontrasterar bra till varandra. För att se dessa i färg titta in på agador.blogg.se eller klicka på ovanstoende bild.

4 september 2009 - Hemma hos Greken

Kategori: Vardagligheter

Lunds godaste mat får man Hemma hos Greken som serverar lunch för liten peng med mycken behållning. Idag efter skolan köpte vi kycklinggryta och pasta där för att äta hemma tillsammans med ett gott glas vin. Bättre kan man knappast ha det.

4 september 2009 - Veckans outfits

Kategori: Min garderob

3 september 2009 - Som ett maskrosfrö för vinden

Kategori: Modellbilder


Modell: Anna

3 september 2009 - Kattmys och ny bil

Kategori: Vardagligheter

Så trött av all avläsning. Mår nästan illa av trötthet, så jag måste nog fundera på hur jag kan korta mina arbetsdagar för det här kommer inte fungera i längden. Idag hade vi mässa i Arlöv med vår underbara präst. Just nu väntar jag på Freddi som eventuellt ska till Malmö och hämta vår nya bil - det är det första bilköp vi gjort tillsammans så det känns jättefint. Så snart vi har tagit hem underverket ska ni få se bild. Men nu ska jag slappa  lite grann framför tv och läsa Bo Gertz.

2 september 2009 - Död av trötthet

Kategori: Secondhandbarn

Igår var jag så trött att jag bara grät när vi kom hem. Idag var det ännu värre. Men jag gillar gruppen och jag gillar diskussionerna (när de inte är "samtal"). Då och då blir den andliga miljön lite för mycket för mig. Jag klarar inte av andliga "tystnader" och högläsning. Jag blir så trött av avläsningen att mina sämsta sidor lockas fram. Då är det rätt mycket som ska till för att jag ska vilja engagera mig. Allmänt kallprat tråkar ut mig. Och det är definitivt den sämsta sidan jag har. Jag tål inte att bli uttråkad! Jag tål inte klyschor! När det sker far djävulen i mig och så vill jag dra en snuskig historia eller något.

Äh.

Jag har faktiskt låtit bli! Varit en riktigt trevlig kristen flicka :)

Olala

Vi får se vart det slutar.

2 september 2009 - Porträtt under kursens gång

Kategori: Fotofrenesi

1 september 2009 - Höstens coolaste accessoar

Kategori: Min garderob


Självklart är den allra coolaste höstaccessoaren jag själv. Men eftersom det bara är Freddi som får ha mig runt halsen och kånka omkring mig överallt så kanske min andra snyggaste accessoar smäller högre. Nämligen en krage med påsydda pärlor från Noa Noa Det var ett vintagefynd från Drottningens land U.K och jag är redigt nöjd. Denna kommer ni få se ofta denna höst

1 september 2009 - Dagens bilder

Kategori: Fotofrenesi