Smuleliten

30 september 2012 - Vecka 3

Kategori: Film och media

Mitt mål denna vecka var att fotografera vid Dalby Stenbrott i mörker med nya blixtar. Det gjorde jag. I kolmörkret riggade vi upp en luftmadrass med lakan och lyktor och två colombianska systrar. Det kunde blivit kanon, men det blev det inte. Blixtarna fungerade godtyckligt och fick mig att fundera på om jag förstått dem rätt! Det behövs med andra ord övning!!! Några av bilderna jag tog - inte de på luftmadrassen dock - blev mycket speciella, nästan som tagna ur en film! Det är kul att styla - och kul att se sin bildidé ta form, men känslan av misslyckande är nästan lika stark som känslan när jag väl lyckas! Energin bara drivs ur en! 
 
Denna vecka gjorde jag klart många bilder, men hemsidan - ja den sackar efter. Har skrivit beskrivningar på de flesta kategorier men tvekar att lägga upp den, av orsaker jag inte riktigt har koll på. Tror det är perfektionisten i mig som är tveksam. Men perfektare - ...så mycket att jag blir nöjd, kanske inte är möjligt att göra. 
 
Måndag 1 oktober - söndag 7 oktober
 
Denna vecka kommer jag ta en ny session i Dalby Stenbrott, denna gång i dagsljus med Sara Tynell. Men denna veckas projektmål blir en väldigt surrealistisk bild där jag inte har någon direkt inspiration från någon annan fotograf. Jag ska köpa in en bok från USA som lär en att göra bildmontage, för jag har flera gånger fått kritik på att mina montage inte ser helt äkta ut. Bland annat bilden på "Lost boys" förra veckan där jag gjorde vid vingar på en av modellerna - måste göras om, för bilden är helt unik och förtjänar perfektionen jag pratade om tidigare. Och det går att göra bättre. Men bilden som jag tänker göra är på en modell som står på en pall någonstans med cool bakgrundsmiljö. Jag har köpt in en fågelbur som hon ska ha över ansiktet. Sen kommer jag retuschera bort pallen så det ser ut som om hon står i luften. Det ska bli en serie med tema "Fångad" som ska bli ganska så dramatisk. 
 
På fredag har jag en porträttsession med en helt ny modell som heter Magdalena och är döv. Hon har ett mycket näpet utseende, så jag tror att det blir en session med sagoromantik. 

fav

Kategori: Film och media

orit

24 september - Nytt delmål i vecka 3

Kategori: Film och media

Förra veckan blev kanon - MEN jag har inte avslutat arbetet på hemsidan. Troligen beror min ovilja att göra klart det, på att jag känner att det ständigt dyker upp nya bilder som jag vill använda. Och på att jag fastnat lite granna i modellbilder och inte känner för att berarbeta alla barn och familjebilder som jag egentligen skulle behöva i portfolion. Men jag kämpar på. Och när den är klar, så måste jag göra ett nytt visitkort. Troligen behåller jag samma stil på den - men med nya hemsidans namn på. 
 
Den här veckan känner jag mig matt! Men jag vill inte tappa fart. Så mitt projekt nu, är faktiskt inte inspirerat av någon särskild fotograf. Det är en bild som jag fick i huvudet för någon vecka sedan (kan givetvis vara så att någon har gjort bilderna ändå och att jag bara inte minns var jag såg bilden eller vem som gjorde den - men skitsamma). Jag köpte externa slavblixtar som jag ska kunna använda ute, oavsett hur mörkt det är. Dessa vill jag testa under en session med min huvudmodell Saga ute i Dalby Stenbrott nattetid. Jag har köpt en luftmadrass, den ska täckas med lakan, kudde och täcke...hon ska ligga där....naken, och jag ska sätta ut flera luftkuddar som det kan stå lyktor på, och lysa upp delvis. 
 
Någon gång denna vecka lär vi väl få chans att prova min idé. 
 
Update: Saga blev sjuk och där stod jag med min idé. Tio minuter senare efter ett utrop på Facebook, hade jag två helt nya modeller inbokade. Det visade sig vara kusiner till Alejandro som jag fotograferade förra veckan. Vi fick ändra snittet lite på fotona, eftersom de inte gjorde artnude. Till det mörknade det läskigt snabbt - och började regna. Blixtarna är svåra att förstå sig på, så det var en bra övning. Men det behövs mer, för jag tycker de agerar helt godtyckligt. Här en bild från gårdagens fotning

20 september 2012 - Projektår vecka 2

Kategori: Film och media

Denna vecka från 17-23 september ska jag färdigställa hemsidan på http://hogabophotography.weebly.com/ och även fotografera två sessioner. Den ena sessionen är själva delmålet denna vecka. Jag ska fotografera en sensuell parsession med Alejendro och Menki. Innan ska jag försöka hitta inspiration i olika magasin och återskapa detta i min egen session. Jag har aldrig fotograferat ett killpar förut och bara gjort en par session tidigare, varför detta blir en stor utmaning. 
 
Bilderna ska jag använda i marknadsföringssyfte i min mapp "Familjeliv" men också skicka in till olika tidningar, kanske någon tidning som riktar sig speciellt till homosexuella. 
Detta är troligtvis min mest utmanande fotosession någonsin. Att grabbarna var näcka var inga större problem, men allt man skulle hålla reda på var desto värre. Två killar i ett badkar - två grodor, varav en ville modella, medan den andra la sig på rygg med armarna i kors på bröstet och låtsades död, en soffa med vackert träarbete genom vilken ficklampa ljus skulle skapa skuggor. Kamera, fjärrutlösare, stege, blixtar..... det var inte lätt. Sedan gjorde jag sängkammarbilder som blev underbara. Men jag kan utan att mixtra med sanningen, säga att jag föll ner i en liten hög när de hade gått (FÖR ATT DANSA SALSA!!!)....jag orkade knappt röra på mig. Men nöjd, ja det blev jag ju. Till och med väldigt. 
Sen har jag givetvis fortsatt med betaljobben jag har, och färdigställt många bilder som legat och väntat. Somliga är väldigt spännande och jag tycker att jag utvecklats, det är fantastiskt att se bilderna från nu, och bara gå ett år tillbaka.

13 september 2012 - Projektår

Kategori: Film och media

Att lägga upp ett schema för ett projektår är inte lätt. Kräver väldigt mycket egenarbete utan några egentligt fasta ramar. Jag började göra en projektplan som blev, i stort sett, hur stor som helst. Men denna vecka, fram till 16 september, ägnar jag åt att göra klart min officiella hemsida, så jag har någonstans att hänvisa kunder och företag som jag möter med mål att sälja bilder. På söndag kommer jag göra en större modellsession med tre modeller, varav en kommer vara huvudmodell och delvis koregrafera de andra två. Vi kommer åka till Lars Vijks Landonien och där omsätta en session med inspiration från Leo Grens fotning för Lotta Djoussous smycken. Det blir i mångt och mycket ett slags försök att kopiera och se hur jag skapar en session med samma sorts ljus och stil. Idag är det onsdag och jag och Freddi kommer åka till platsen i fråga och rekka inför fotningen.
 
Update: jag jobbade hela veckan på hemsidan. Framför allt på att välja och färdigställa bilderna som ska vara med. Det tog mycket längre tid än jag trott, men det börjar likna något nu http://hogabophotography.weebly.com/ det återstår fortfarande att skapa en snygg bakgrund/layout - och lägga text till varje kategori. Men bilderna är i stort sett klara. 
Jag gjorde klart tre bilder från Seyffert sessionen - samt flera från Kullens Fyr. Under veckan åkte jag även och rekkade vid Nemis men insåg att jag aldrig skulle orka att klättra fram och tillbaka en gång till, varför vi hade vår stora session vid Kullens fyr. Tre modeller och massor av rekvisita. Målet var att återskapa Leonard Grens session vid Nemis och jag är mycket nöjd med resultatet. 
 
Här är ett urval av bilderna som gjorts under vecka 10-16 september
 

Play with shaddows

Kategori: Film och media

Saga

Kategori: Film och media

starkt

Kategori: Film och media

Trice

Kategori: Film och media