Smuleliten

16 juni 2009 - Nattlista

Kategori: Lettura

Litteraturlistor är heroin! Den här hittade jag hos Mana. Omöjlig att INTE svara på. Så därför -

Senast köpta inbundna bok: "Hitlers sista resa" av Georg Steiner lånade jag på biblioteket och den visade sig vara så läskigt bra att jag behövde ha den inbunden. Under högläsningen mot slutet av kvällen sitter den som smäck!
Senast köpta pocketbok: Paperweight av Stephen Fry
Favoritgenre: Faktaböcker och biografier om förintelsen, samt komiska pärlor av Terry Pratchett. Jag säger aldrig nej till en Stephen King heller.
Ultimata längden på en bok: Jag läser sällan korta böcker. De brukar vara minst 400 sidor. Jag vill egentligen säga att jag inte gillar tegelstensromaner, men med tanke på hur många av mina favoritböcker som är just såna - så skulle jag babbla väder
Favoritbokhandel: Läslusen i Lund, tradera och diverse loppisar
Favoritbibliotek: Svårt! S:t Lars förra patientbibliotek var grymt. De hade alltid nya böcker och ett äldre utbud som jag dregglade över. Sjukhusbibliotek i stort brukar vara bra! 
Favoritplats att läsa (i hemmet): Sängen. Jag gillar inte att sitta upp när jag läser.
Favoritplats att läsa (utanför hemmet): Att läsa när man är på väg någonstans, på tåg, eller buss är en höjdare. Jag slappnar av när jag har något att läsa och vet att jag har en tid som begränsar mitt läsande - om jag kommer ihåg att stiga av
Fem författare du alltid köper i inbundet format: Klassiker vill jag gärna ha inbundna. Men egentligen föredrar jag att läsa pockets och vika hundöron och stryka under och över och skriva i marginalen.
Bästa lässnackset: Reisenkolor
Bästa läsdrycken: vatten
Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Jag vill ha tyst när jag läser. Musik stör mig bara.
När på dygnet läser du helst? Dygnet runt typ
Bästa bakfylleläsningen: Läser inte när jag är bakfull för jag mår illa då och av det skälet blir jag sällan bakfull - eller full.
Bästa kollektivtrafikläsningen: Deckare

Kommentarer


Kommentera inlägget här: