Smuleliten

Vecka 6

Kategori: Film och media


Jag skulle ge mig på stilleben. Men det kändes inte som jag. Att placera ut en massa grejer och sen fotografera känns för mig dött. Så jag gjorde en sammansmältning av stilleben och modellbild. Vackra Magdalena poserade framför två olika objekt fastsatta i en sjö. Vi ville skapa en Dali känsla och jag tycker vi lyckades. Jag har ännu inte bestämt mig för vad nästa vecka kommer ha för tema, jag låter det vila under natten. Här är dock veckans bilder - där jag hunnit med hela TRE stora sessioner varav en var en genderbender vilket du kan se på bild nummer 2. 

14 oktober 2012 - Vecka 5

Kategori: Film och media

Denna vecka kom äntligen boken om photoshop manipulationer. Och med den insikten om att jag är en amatör. En förbannat duktig amatör, men ändock. Jag jobbar i photoshop hela tiden, men jag har egentligen ingen aning om vad jag gör. Ungefär som en kock som tar i grejer lite efter behag. Det blir bra, men man kan inte skriva ett recept efter det. Och jag vill veta vad jag gör. Jag har hunnit till sida 13 och redan lärt mig massor av nya saker. Framför allt har jag lärt mig hur jag eliminerar en massa onödigt jobb och koncentrerar mig på det som är viktigast. Friläggning med quickmask har blivit min nya leksak. Jag har bara haft en fotografering i veckan, men den var å andra sidan tämligen stor. Jag fotograferade musikern Aleider. Det porträtt jag jobbat på har fått sjukt mycket positiv uppmärksamhet. Det känns som om stilen är annorlunda och något som är möjligt för mig att utveckla my way. I veckan som kommer har jag fotografering med Saga och i helgen med Alexandra & Conny. Fotograferingen med Saga är ett upptinande av den gamla ideen att fotografera i Dalbystenbrott. Helgens fotografering är en lek med genus.

15-21 oktober
Men den riktiga utmaningen blir utforskande i konsten att skapa stilleben. Ljus, former, färger, bakgrund, allting ska kombineras på bästa sätt. Jag ska göra minst ett collage varje dag.

bra

Kategori: Film och media

http://indulgy.com/post/ut1WVIrhM1/would-love-to-do-a-deer-makeup-look

Aleider

Kategori: Film och media

Olika idéer:

Klädnypor i håret
Strikt med väst och kavaj
kattunge o porträtt
Genom glasruta
Porträtt i ödehuset
hav av löv 
Använda instrumentet
 

Projektvecka 4

Kategori: Film och media

We all float here and when you will come here you will float too

Vecka 4

Kategori: Film och media

Den här veckan var det meningen att jag skulle göra ett montage, men boken som jag beställt rörande detta har ännu inte kommit. Dock har jag klarat av fyra fotosessioner där alla är test med blixtar (som jag fortfarande inte får riktig koll på. Jag är rätt övertygad om att jag inte passar för blixtljus, men jag vill lära mig att behärska konsten först...sen skita fullständigt i att använda det :), målet var framför allt att lära mig använda vit bakgrund och tekniken high key. Det har fungerat skapligt, men jag är inte riktigt hundra på vad jag håller på med, så jag fortsätter testa mig fram. Eftersom jag har förkylning på väg så kommer nästa vecka bli en liten slapparvecka.
 
8-14 oktober
Hitills är bara en session inbokad, så jag planerar att jobba med montage och fortsätta med tutriols som lär ut olika tekniker för photoshop. Ytterligare en modell jag jobbat med är mycket trolig som passande för modellagenturen jag vill skapa, som i första hand är inriktad mot olika etnicitet, det ligger i tiden, bara för en vecka sedan var det bröllopsmässa i Malmö och temat var just olika kulturer, 38 modeller från väldigt olika länder modellade och mässan har rosats för att vara nyskapande. 

Till nästa söndag ska jag ha sammanställt ett montage

Julerbjudande

Kategori: Film och media

Till julen - 500 kr för barnfotografering