Smuleliten

30 april 2008 - Borde vunnit Top Model

Kategori: Mode och skönhet

image1215
Top Model är inne på sin nionde säsong. Av de forna vinnarna ser vi inte särskilt mycket av. Visst var det några som stack ut, men tydligen är de inte tillräckligt inslickade i branchen *okej, inte sjysst uttryck - men jävligt reelt!* för att faktiskt få topmodel jobb? Ja, skitsamma. I den nionde säsongen har deltagarna varit mer än lovligt tråkiga. Det är fem deltagare kvar och fotograferna får fortfarande jobba med modellerna med de mest elementära kunskaper  (som att ha liv i blicken och tänka på poseringen). Lite pinsamt. Enda outsidern som faktiskt kickade på rätt långt var Heather Kuzmich, en ung och vansinnigt vacker flicka med handikappet asbergers (som är en mildare form av autism).

image1213Att Heather överhuvudtaget kunde ta sig så långt som till femte plats utan medvetet rövslickeri (svårt att slicka röv när handikappet innebär bristande förståelse i socialisering) är märkvärdigt. Men sällan har jag sett en modell som varit så outstanding på bilder. Och ärligt talat - babbel babbel om personlighet och förmåga att charma folk och gå på gosees, men det är ju bilderna som gör modellen! Faktiskt. Undersköna bilder glömmer man inte, men huruvida Cindy Crawford hade förmågan att göra film mot Stephen Baldwin *gräsligt*, eller Tyra Banks leda ett sliskigt talkshow program *spy av tristess*? Vem bryr sig? Det är bilderna som dröjer kvar. Och Heather gjorde bara bra bilder. Brudarna som är kvar har inte ett uns stjärnkvalitet i jämförelse och ärligt talat, det kanske är just det som är meningen? Tyra Banks kan ju knappast dreggla efter konkurrens? Hon vill säkert vara modellmamma på en viss nivå, men i utsträckningen har jag ändå fått intrycket av att hon verkligen inte gillar att bländas av yngre och snyggare modeller.

Top Model finns i ett tjugotal länder vid det här laget. När inte ens vinnarna i det amerikanska programmet blir stora - vad är det för mening med filialprogrammen? Har de alls något originellt i sig eller är det egentligen slags plagiat av miss Sverige, Tunisien, you name it? Personligheten har säkert betydelse men i det stora hela knappast så stor som Tyra Banks försöker framhäva den. Och om personlighet innebär rövslickerier, finns det inte risk att man förlorar sig själv i den anala kampen?

Kommentarer

  • linda säger:

    Hej, tack sa mycket for din kommentar hos mig! Vad skont att nagon antligen forstar.. alla beter sig som om de har blivit forolampade efter det dar inlagget, som att de visst har all ratt i varlden att saga vad de vill till mig bara for att de bryr sig.. men varfor skulle de ha det? Det ar sa fel! Speciellt nar de inte fanns dar nar jag verkligen
    behovde dem.. idioter. Manniskor ar verkligen konstiga...

    2008-05-01 | 09:40:59
    Bloggadress: http://angelinside.blogg.se
  • Elinleticia säger:

    Linda: Tyvärr är det så att folk förutsätter att hjälp är något som alla har rätt att ge efter tycke och smak. Ibland är hjälpen inte ens hjälp. Hur många är vi inte som fått höra små "välmenta" råd om ditt och datt, som vi aldrig bett om att få höra. För mig är hjälp inget man ger efter eget huvud eller väljer när det passar en bäst att ge. Riktig hjälp är sådan som ofta besvärar lite, som tvingar en att göra något man kanske inte tycker är så himla roligt. Åka hem till en vän mitt i natten i regnväder tex. Det är ju förjävla lätt att vara gullig och snäll när det passar en själv, men i förlängningen handlar det om att ge hjälp när den behövs, inte när man själv känner att man vill vara duktig.

    Jag stör mig ofta på folks motiv att vara vänliga. De är vänliga för att de för tillfället vill känna sig duktiga. En riktig vän som verkligen vill hjälpa gör saker även om de inte är särskilt roliga.

    Jag kände igen mig massor i det du skrev och kommer följa din blogg i fortsättningen.

    2008-05-01 | 15:09:25
    Bloggadress: http://smuleliten.blogg.se

Kommentera inlägget här: