Smuleliten

14 juli 2008 - Kitch

Kategori: Hobby å sånt

Oftast när man pratar med folk om deras drömhem är det svala Mio-hem som tänder. Folk riktigt gnuggar sig i nordisk blonda träslag och ytor (och när de säger y så låter det som skriet från vildmarken). Även om jag tycker det är vackert att komma in i såna hem så känner jag mig snabbt vilsen. Varför bo i ett hem som ser ut som ett hotellrum? Vad är det egentligen för mening med det? Och det är ju aldrig så att ett nordiskt blont (dom använder faktiskt den frasen i inredningstidningar - när de egentligen skulle kunna säga ariskt rakt ut) hem bibehålls så städat och fritt från liv som på bilden. Alla som haft ett rum som går helt i vita färger, vet hur jävla mycket blod som det finns i myggor och pappalångbens och alla såna där djur som måste dödas MOT taket (för annars flyger dom ju mot Mig och det är ju fan livsfarligt!).

Men nåväl. Vårt hem är rätt rörigt. Vi har inte lagt pengar på några dyra grejer men allting är älskat och speciellt. Allt har sin historia. Jag gillar att ta hem skumma grejer från loppisarna. Och Freddi har en del supercoola prylar. Ett tag hade vi en flaska (tom!) med cyanid - och en uppstoppad ekorre vid namn Kurre vaktar alltid vår 30 åriga whiskey. Jag gillar detaljer. Min dröm är att göra små krypin till möjliga älvor och småknytt. Jag vill att man upptäcker saker i vårt hem, ungefär som hemma hos Pettson och Findus!!!

Och såna reportage har dom ju aldrig i Hem och trädgård. Det är synd! Iallafall så finns det egentligen inget rent tema i vårt hem. Så därför är det okej att införskaffa grejer som skriker kitch och glam. Idag hittade jag en plasthand på Åhlens och jag förälskade mig direkt. Det var färgerna och mönstret och det totalt smaklösa som gjorde att den hittade hem till oss. Nu står den i garderoben och skär sig mot alla mina snygga nästannordisktblonda kläder. Det ser riktigt snajsigt ut!
På handen kan du se:
Herrarmband i läder från HM som jag köpte iförrgår för bara 40 spänn (so damn hot!)
Läderarmband i silver från Akademibokhandelns barnavdelning
Klätt armband från Noa Noa
Rockabilly rött halsband från Lindex

Kommentarer

  • Daniel säger:

    Trevligt att höra att jag inte är den enda som inte skulle stå ut att bo i ett sterilt, kritvitt sjukhuslandskap.

    2008-07-14 | 16:54:42
    Bloggadress: http://blogg.ricercar.se/basic

Kommentera inlägget här: