Smuleliten

24 januari 2009 - Obamametern

Kategori: Poetik

Nu har den kommit. Obamametern!
För oss som var överlyckliga över Obamas tillträde. För oss som hade velat stå där och frysa i Washingtons när han svor eden. För oss som ville vara med och bära honom fram på våra axlar och ställa honom på podiet. Och för oss som - när han nu är där - hoppas han inte sviket. För alla oss vars förtroende raserats totalt av inkompetent ledarskap över hela världen och egentligen inte tror att det är möjligt att lita på en politiker. För oss som vill men inte vågar. För oss som vill ha full koll på varenda grej han tar sig för.
Här är instrumentet för det.

Siten PolitiFact har listat 500 löften som Obama uttryckte under sin väg till presidentposten. Nu håller de koll med diagram och informationsrutor hur han levt upp till dessa.
Fem dagar efter sitt tillträde har han uppfyllt 5 löften, jobbar aktivt på att uppfylla 14 löften, gjort en kompromiss och förhalat en fråga. Ännu har han inte brutit något löfte men har 488 löften kvar att uppfylla under sina fyra år.
Enligt mig går det så här långt väldigt bra för honom. Han har så här långt uppfyllt ett löfte om dagen och han har totalt 1455 dagar kvar. Han ligger bra till.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: